29 noiembrie 2006

Dinamo - Bayer Leverkusen 1-0, calificata in cupa UEFA

Dinamo a reusit sa se califice in primavara UEFA, exact asa cum si-au propus, sa fie calificati inainte de cel mai greu meci din grupa, in deplasare, cu Tottenham. Putini au crezut totusi ca Dinamo se va califica intr-o maniera destul de clara, mai ales dupa primul meci din grupa, cand au avut mari probleme cu Besiktas.

Dinamo a fost condusa prin golul inscris la o faza fixa de Barbarez, in min. 22. printr-o lovitura cu capul. Se pare ca Gaev a gresit destul de grav la aceasta faza. Dinamo a reusit sa inscrie pentru 1-1 inmin 37, prin Claudiu Niculescu, cu un sut din afara careului, devita de un fundas advers.

Repriza a doua a fost dominata clar de Dinamo, care a resuit sa inscrie golul victoriei in min 74, tot prin Claudiu Niculescu, la o faza creata de Ganea. Pe final nemtii au atacat supranumeric poarta dinamovista, nereusind insa sa creeze ocazii clare de gol. O victorie absolut meritata a echipe Dinamo, o noua fata a echipei, dupa caderea de moment din campionat (Cluj, Pandurii, Urziceni), cand toate contracandidatele se asteptau ca acestia sa-si continue evolutiile slabe.

Joi, ore 21,45, pe PRIMA TV: Panathinaikos - Rapid.

In alt meci din grupa:
Besiktas - Club Brugge 2-1

Coeficienti UEFA

Inaintea meciurilor de astazi din Cupa UEFA, Romania se afla inca peprimul loc la coeficienti UEFA, cu o medie de 10 puncte, la care echipele au contrbuit astfel
Dinamo - 10,5 puncte
Rapid - 10 puncte
Steaua - 9,5 puncte
Pana acum toate echipele au adus puncte aproximativ egal, desi Steaua a avut o grupa foarte grea in Champions League. E adevarat, Dinamo siRapid pot imbunatati punctajul daca vor obtine rezultate bune.
2. Anglia - 9,250
3. Spania - 7,857...
Pentru clasamentul complet, faceti click pe linkul din dreapta.

Dinamo si Rapid joaca astazi si maine in UEFA

Doua zile importante pentru viitorul fotbalului romanesc pe plan international in acest sezon. Astazi si maine se vor clarifica in mare parte unele lucruri in privinta calificarii echipelor Dinamo si Rapid in primavara UEFA.

Dinamo:
-are sanse mari de calficare si la infrangere; daca Besiktas si Bruges termina la egalitate, atunci Dinamo este aproape calificata, lucrurile complicandu-se numai daca Besiktas castiga in ultima etapa la Leverkusen, dinamovistii fiind obligati sa faca cel putin egal in ultimul meci cu Tottenham.
-daca fac egal, cu 5 puncte vor termina grupa pe locul al doilea, sau pe locul 3, daca Besiktas va castiga ultimele 2 meciuri, iar Dinamo va pierde la Tottenham.

Rapid:
-din pacate, Rapid este calificata numai la victorie;
-la meci egal, mai sunt sanse, dar totul tine de celelalte rezultate, sa fie cat mai multe egaluri, mi-e greu sa fac un calcul exact.
-la infrangere, va parasi cupa UEFA, ceea ce le va permite sa se concentreze mai mult in campionat si eventual sa treaca pe locul 2, sau chiar pe 1, daca Dinamo va face pasi gresiti in retur.

Meciurile sunt transmise la tv astfel:
Dinamo - Leverkusen: miercuri, ora 21,45, pe TVR1
Panathinaikos - Rapid: joi, ora 21,45, pe PRIMA TV

28 noiembrie 2006

Liga 1 la sfarsitul turului - analiza Dinamo

Turul campionatului s-a incheiat, dar sezonul de toamna continua cu inca 2 etape din retur si meciurile echipelor Dinamo, Rapid si Steaua in cupele europene.
A fost un tur foarte disputat, cu multe rezultate surpriza si multe echipe care au dezamagit sau care si-au depasit cota de la inceputul campionatului.
Incerc sa analizez jocul echipelor incepand cu Dinamo:

Dinamo a reusit un parcurs neasteptat de bun. Totusi ei sunt banuiti de motivarea jucatorilor de la Poli Iasi, care au jucat transant cu Steaua si Rapid (declaratii Bilba), in timp ce cu Dinamo nu au jucat nimic.
Dinamo a facut meciuri bune, dar si meciuri slabe in care au castigat cu noroc. Au avut caderi exact dupa meciul cu Poli Iasi din campionat, sa nu spun ca nici la Bistrita, cu o etapa inainte nu a jucat nemaipomenit.
Au urmat 4 meciuri dezamagitoare: cu Besiktas, CFR Cluj, Unirea Urziceni, si cu Pandurii in cupa. Gigi Becali a inceput sa spere, dar pentru moment, pentru ca nici Steaua nu a reusit sa castige, atunci cand Dinamo a facut pasi gresiti.
Totusi ultima impresie lasata de echipa Dinamo este extrem de placuta. Dinamo a reusit sa faca la Bruges un meci extrem de bun, cu un prim 11 in care au evoluat multe rezerve. Felicitari si bafta in meciul de miercuri, cu Leverkusen.

Videoclipuri fotbal: Ronaldinho, supergol Barcelona - Villareal

Sambata, in campionatul Spaniei: Barcelona - Villareal 4-0
Doua goluri au fost inscrise de Ronaldinho, unul din ele fiind extrem de spectaculos: foarfeca pe spate. Ronaldinho se pare ca incepe sa-si reintre in forma, dupa evolutiile ceva mai sterse din ultima vreme...sau poate a fost un supergol si atat. Sa nu nuitam ca in urma cu 1 an, Ronaldinho umilea apararea Realului, reusind 2 goluri foarte spectaculoase. Vizionati videoclipul, sper sa va placa:

25 noiembrie 2006

Videoclipuri fotbal: supergol Ronaldinho, Chelsea-Barcelona

Un gol de referinta marcat de Ronaldinho in meciul Chelsea-Barcelona, in optimile champions league din 2005, gol care a influentat clasarea lui pe primul loc in topul celor mai buni fotbalisti din lume. Sper sa va reamintiti cu placere acest gol fiindca sunt sigur ca l-ati mai vazut, el fiind intens mediatizat pe toate posturile de televiziune din Romania cat si din intreaga lume:
Vizionati supergolul marcat de Ronaldinho:


Scor final: Chelsea - Barcelona 4-2, martie 2005, in optimile de finala ale Champions League. In urma acestui rezultat, Chelsea a eliminat FC Barcelona, echipa ce avea sa castige un an mai tarziu Champions League.

24 noiembrie 2006

Liga 1 fotbal Romania: etapa a 17-a

Meciurile si rezultatele eatpaei 17 din Liga 1 de fotbal:

Vineri 24 noiembrie 2006

Gloria Bistrita - Unirea Urziceni 0-0
Politehnica Iasi - Otelul Galati 1-1

Sambata 25 noiembrie 2006

FC Arges Pitesti - Pandurii Tg Jiu 0-0
FC Vaslui - Poli Timisoara 1-0
Farul Constanta - CFR Cluj 0-2

Duminica 26 noiembrie 2006

UT Arad - Universitatea Craiova 1-0
Dinamo Bucuresti - Ceahlaul Piatra-Neamt 2-0
Rapid Bucuresti - FC National 2-1
Steaua Bucuresti - Jiul Petrosani 3-0

Videoclipuri fotbal: supergol Ronaldinho

Un gol de exceptie realizat de Ronaldinho in meciul tur din Champions League, cu Levski Sofia, scor 5-0. O executie frumoasa a celui mai bun fotbalist al lumii in anul 2005, acum intr-o eclipsa de forma prelungita.
Golul a fost marcat in prelungirile meciului, la scorul de 4-0 pentru Barcelona. Scor final: Barcelona -Levski Sofia 5-0

Steaua, Dinamo , Rapid in cupele europene

Cateva comentarii dupa meciurile din Champions league, respectiv cupa UEFA, ale echipelor romanesti. Reamintim scorurile inregistrate:
Steaua - Dinamo Kiev 1-1
FC Bruges -Dinamo 1-1
Rapid - Mlada Boleslav 1-1

Steaua - Dinamo Kiev
-Steaua reuseste sa se califice in cupa UEFA
-jocul stelei a dezamagit suporterii, jucatorii fiind huiduiti la scorul de 0-1
-Olaroiu se pare ca este veriga slaba in angrenajul Stelei.
-nici un videoclip pe net cu golul lui Dica; in lipsa acestuia, sa ne reamintim de golul lui Dica din meciul tur:



Rapid
-din nou apararea a facut greseli grave si numai interventiile lui Coman au salvat Rapidul de la un dezastru
-excelent atacul Rapidului in repriza secunda, dar dezamagitoare executiile atacantilor din pozitii foarte clare de gol.
-regretul ca nu au castigat la tel Aviv, etapa trecuta, echipa ce a produs surpriza cu PSG (PSG - Hapoel 2-4)

Dinamo
-un rezultat neasteptat de bun, si dupa evolutia din teren, chiar nedrept, dinamovistii avand ocazii clare pe finalul meciului.
-mari sanse de calificare, desi urmeaza o saptamana infernala, cu meci in campionat, cuCeahlaul, si in cupa UEFA, cu Leverkusen.
-un rezultat mare, realizat de o echipa formata din foarte multe rezerve; apararea este inca nesigura la unele faze, dar in general s-a descurcat bine.

Rapid -Mlada Boleslav 1-1

Un meci foarte spectaculos, cu foarte multe ocazii de poarta, in care Rapid a avut o evolutie slaba in prima repriza si a facut o excelenta repriza secunda, cand au atatcat in valuri poarta cehilor.

Nu trecusera decat 12 minute si Mlada ratase deja 3 mari ocazii la poarta Rapidului, doua din ele in faze de sigur cu portarul. Excelenta evolutia portarului Dani Coman (pentru a cata oara!), care inca o data salveaza echipa in momente critice. Daca la pauza ar fi fost 2-0 sau 3-0 pentru Mlada Boleslav, nimeni nu s-ar fi mirat.
Fotbalistii cehi au aratat valoare si au luptat exemplar in primele 45 de min, cand puteau rezolva meciul. E adevarat ca nici apararea rapidista nu a excelat, gresind destul de grav la anumite faze, pierzand mingi la centrul terenului, care s-au transformat in ocazii periculoase.

Repriza a doua arata o alta fata a Rapidului, care domina jocul, uneori categoric. Rapidul reuseste sa egaleze, printr-un sut la vinclu al lui marius Constantin, si continua atacurile la poarta adversa, creindu-simarii ocazii de gol. Numai imprecizia atacantilor a dus la acest rezultat, partial favorabil: V Moldovan rateaza singur cu portarul din 6 metri, la o lovitura cu capul, Zicu in ultimul minut rateaza din 10 metri.

Pacat de rezultat, Rapidul ar fi putut castiga meciul, la fel de bine cum si Mlada ar fi putut decide meciul in prima repriza. Abia acum rapidistii regreta usurinta cu care au ratat mari ocazii in meciul cu Hapoel, si care, daca s-ar fi terminat cu victoria Rapidului, aceasta a r fi fost deja calificata acum.

Sanse de calificare:
Numai victoria in meciul cu Panathinaikos ii asigura in mod sigur calificare in UEFA, un egal fiind suficient numai in cazul unor rezultate favorabile in celelalte jocuri: Mlada si PSG sa piarda sau sa faca egaulri in mecirile pe care le mai au de disputat.


In alt meci din grupa:
PSG - Hapoel Tel Aviv 2-4 !
(exceptional rezultat al fotbalistilor israelieni, care sunt deja calificati in primavara UEFA; ce buna era o victorie la tel Aviv, dar asa se-ntampla cand atacantii rateaza ocazii clare iar apararea ia goluri din faze care nu anunta nimic)

FC Bruges - Dinamo Bucuresti 1-1

Dinamo a reusit la Bruges ceea ce nici un suporter dinamovist nu ar fi sperat, dupa ultimele evolutii ale dinamovistilor in campionat si dupa meciul de acasa cu Besiktas din cupa UEFA.

Dinamo a reusit sa deschida scorul in prima repriza prin Claudiu Niculescu, la o centrare a lui Pulhac de pe linia de fund a terenului. Bruges a avut 2 ocazii favorabile in care mingea a intalnit bara, la doua suturi din afara careului. Sansa pentru Dinamo la aceste suturi, la al doilea portarul Gaev gresind, migea sutata de un forbalist belgian trecand pe sub portarul roman si lovind bara portii.

Repriza a doua nu a adus nimic nou in atacul belgienilor. Golul a venit pe o greseala de marcaj a lui Galamaz: la un corner, acesta l-a "marcat" prea insistent pe unul din fotbalistii belgieni fara minge, si arbitrul a dictat lovitura de pedeapsa, transformata fara probleme.

Cu toate ca ne asteptam la ce poate fi mai rau, Dinamo insista in atac si domina finalul meciului, pe fondul caderii fizice a echipe adverse. Claudiu Niculescu rateaza o mare ocazie singur cu portarul, iar in min 95 acelasi jucator trimite cu capulputin pe langa poarta.

O echipa Dinamo total schimbata in bine, care a facut unul din cele mai bune meciuri din cupa UEFA din acest an. Si sa nu uitam un aspect important: 7 jucatori au lipsit din lotul echipei Dinamo, datorita accidentarilor sau suspendarilor.

Sanse de calificare:
-un egal in meciul cu Leverkusen de acasa este suficient.
-chiar si cu acest punctaj, prin jocul rezultatelor, Dinamo se poate califica, in anumite conditii: Besiktas sa faca egal cu Bruges si cu Leverkusen; Besiktas sa bata Bruges si sa piarda cu Leverkusen.

In alt meci din grupa:
Bayer Leverkusen - Tottenham Hotspour 0-1
(un rezultat care avantajeaza echipa dinamovista)

23 noiembrie 2006

Rapid - Mlada Boleslav, Antena1, 20.15, joi 23.11.2006

Rapid Bucuresti pare a fi cea mai in forma echipa romaneasca participanta in cupele europene.
Rapid a jucat bine ambele meciuri din UEFA, dar datorita unor greseli nu a reusit decat 2 egaluri.
Mlada Boleslav este o echipa destul de puternica, atletica, ce poate pune probleme, si care vine la Bucuresti decisa sa joace la victorie, in special si datorita faptului ca in primul meci a pierdut acasa cu Olimpiacos.
Mlada Boleslav a reusit in preliminariile UEFA sa elimine Olimpique Marseille.
In aceste conditii ne asteptam la un spectacol agreabil si sa speram si o prima victorie a Rapidului, care ar insemna calificarea in primavara UEFA in proportie de peste 70 %.
Bafta Rapid, bafta Dinamo!

FC Bruges - Dinamo, TVR1 ora 21.30, joi 23.11.2006

Un meci in care Dinamo nu poate spera mare lucru, dar evident, se fac declaratii optimiste privind obtinerea unui rezultat pozitiv.
Pornind de la faptul ca Dinamo se deplaseaza la Bruges fara 7 titulari, 5 accidentati si 2 suspendati, dar mai ales datorita formei slabe pe care echipa Dinamo o traverseaza in campionat, este greu de crezut ca ei pot realiza un meci bun si un rezultat pe masura.
Sa speram ca ei se vor mobiliza intr-un meci cu miza, dar nu chiar cum au facut-o in meciul cu Besiktas, cand au fost dominati tot meciul.
Meciul cheie pentru calificarea in primavara UEFA se pare ca va fi cel cu Leverkusen, de pe teren propriu din etapa viitoare si eventual un rezultat bun cu Tottenham in ultima etapa, acestia fiind deja calificati. Dar si calificati, si jucand cu rezervele, Totenham poate pune probleme mari echipei Dinamo. Asa ca, sa speram ...

Champions League , rezultate grupele A, B, C, D, 22 noiembrie 2006

Meciuri spectaculoase si rezultate surpriza si in a doua zi a Champions League. De observat ca grupa Stelei, Cu Real si Lyon a fost cea mai dezechilibrata, diferenta de valoare intre favorite si outsidere fiind destul de mare si calificarea in primavara Champions League decizandu-se deja din etapa trecuta.
Marica a reusit asa marcheze golul victoriei in partida impotriva echipei lui Chivu, AS Roma, de pe teren propriu. Excelent sezon al lui Marica!

Grupa A

Levski Sofia - Barcelona 0-2
Giuly 5 Iniesta 65
Werder Bremen - Chelsea 1-0
Mertesacker 27

Grupa B

Inter Milan - Sporting 1-0
Crespo 36
Spartak Moscova - Bayern Munchen 2-2
Pizarro 22 , 39; Kalinichenko 16, Kovac 73

Grupa C
Bordeaux - Galatasaray 3-1
Alonso 22, Laslandes 47, Faubert 50; Inamoto 72
Liverpool - PSV Eindhoven 2-0
Gerrard 65 Crouch 89

Grupa D
Sahtior Donetk - AS Roma 1-0
Marica min 61
Valencia -Olimpiakos 2-0
Angulo 45 Morientes 46

21 noiembrie 2006

Steaua - Dinamo Kiev 1-1, calificare in cupa UEFA

Steaua a reusit sa se califice in primavara UEFA, pentru al treilea an consecutiv, reusind un rezultat bun, dar nu si un meci la fel de bun. Trebuie sa recunoastem ca, in ciuda performantei reusite de Steaua, jocul echipei a avut de suferit, exceptie facand golul spectaculos inscris de Dica.
O evolutie ceva mai modesta a Stelei, in nota evolutiilor recente din campionat, destul de neconvingatoare, dar ceva mai bun dupa pauza, cand erau deja condusi cu 1-0. Dupa pauza a intrat in teren si Mirel Radoi. Coincidenta sau nu, golul egalizator al Stelei a venit dupa introducerea lui Radoi in teren, Cernat reusind sa deschida scorul pentru Dinamo Kiev in min 29 din lovitura libera.
De remarcat ca arbitrajul a fost favorabil Stelei, celor de la Dinamo Kiev anulandu-li-se un gol valabil pe motiv de off-side, la scorul de 1-1. Sperante pentru un parcurs cat mai lung in primavara UEFA ar fi, dar Steaua trebuie sa-si revina si sa joace altceva in primavara, pentru ca, numai cu sclipirile lui Dica nu se pot obtine calificari in tururile superioare ale cupei UEFA.

Alte rezultate in Champions Legue:

Grupa E
Steaua - Dinamo Kiev 1-1
Real Madrid - Olympique Lyon 2-2

Grupa F
Benfica Lisabona - FC Copenhaga 3-1
Celtic Glasgow - Manchester United 1-0

Grupa G
TSKA Moscova - Benfica Lisabona 0-2
Arsenal Londra - Hamburger SV 3-1

Grupa H
AEK Atena - AC Milan 1-0
Lille - Anderlecht 2-2

Steaua - Dinamo Kiev, meci decisiv in Champions League

In aceasta seara, pe terenul din Ghencea, Steaua va disputa poate cel mai important meci al stagiunii de toamna. Avand in vedere faptul ca o victorie sau un egal ar insemna calificarea in primavara europeana (Cupa UEFA), meciul va fi extrem de disputat, fara menajamente.

Chiar si o infrangere la un scor mai mic de 4-0 in favoarea echipei din Kiev nu ar fi suficient pentru calificare, cei din Kiev avand nevoie de inca un rezultat pozitiv, in ultimul meci din grupa impotriva Real Madrid.

Patronul echipei Dinamo Kiev, un Gigi Becali al fotbalului ucranian, ofera o prima de 50.000 de dolari de jucator pentru victoria echipei proprii in meciul cu Steaua. Deci, din partea celor din Kiev exista o motivare mai mult decat suficienta.

Fotbalistii stelisti se arata increzatori in privinta meciului, fac declaratii optimiste, se asteapta reintrarea in teren a lui Mirel Radoi, si sunt oarecum linistiti, la adapostul acelui fantastic 4-1 din partida tur. Sa nu uitam insa ca Steaua nu a prea jucat fotbal de calitate in ultimele etape de campionat si multi fani Steaua sunt ingrijorati in ceea ce priveste rezultatul de diseara.

Aflam din statistici ca:
-Steaua are cea mai mica posesie a mingii in meciurile din Champions League.
-Echipa Steau a fost cea mai "combativa" echipa din Champions League la capitolul faulturi.
O statistica obiectiva, care se bazeaza numai pe jocul fdin teren, fara interpretari subiective. Concluzia:
Inca nu avem echipe suficient de puternice pentru Chanpions League, dar calificarea in grupe are o miza imensa pentru patronii echipelor (aprox 4 milioane de dolari profit, in cel mai rau caz).

Sa speram totusi ca stelistii se vor putea mobiliza si sa obtina un rezultat bun, care sa le asigure deja calificarea in primavara UEFA. Pentru ca Dinamo Kiev este o schipa ceva mai accesibila decat Real Madrid sau Olipique Lyon. Bafta Steaua!

17 noiembrie 2006

Liga 1 fotbal Romania - etapa a 16-a

Meciurile etapei a 16-a din Liga 1 de fotbal, vine dupa un meci si rezultat bun al nationalei, in meciul amical cu Spania, de miercuri (Spania - Romania 0-1)

Vineri 17 noiembrie 2006

Otelul Galati - Gloria Bistrita 1-1
(Jula min 45; Bad min. 85)
FC National - FC Arges 0-2
(Tanase min. 14, Nastasie min 47)
U Craiova - Farul Constanta 1-0
(Saceanu, min 81)

Sambata, 18 noiembrie 2006

Unirea Urziceni - Dinamo Bucuresti 1-1
(Rohat min 65; Ganea min 40)
CFR Cluj - Poli Iasi 2-1
(Pedro Oliveira min 72, Coroian min 86; Dianu min 92)
Pandurii Tg Jiu- Steaua Bucuresti 0-0
Poli Timisoara - UTA 2-0

(Plesan min 24, Mansour min 74)

Duminica, 19 noiembrie 2006

Jiul Petrosani - FC Vaslui 1-3
(Voicu min 19; Ivan min 5, Croitoru min 43, Frunza min 57)
Ceahlaul Piatra Neamt - Rapid Bucuresti
(Mazilu min 66 si 87, Zicu min 88)

Gigi Becali in talk-show la B1TV, criza de ras

Criza de ras a dlui Gigi Becali in talk-showul televizat pe postul B1TV. Gigi Becali este stimulat de iritarea d-lui Dragomir, care raspunde la intrebarile incomode ale unui suporter rapidist.
Comentariile le faceti dumneavoastra.
Despre Gigi Becali:
-unul din cei mai bogati romani, cu o avere de peste 500 milioane dolari.
-finantatroul echiepi de fotbal Steaua Bucuresti.
-presedintele partidului Noua Generatie, creditat cu 7% in sondajele de opinie.

Video fotbal: Spania - Romania 0-1

Pentru cei ce nu au vazut sau vor sa revada cele mai frumoase faze ale meciului amical Spania - Romania, puteti viziona videoclipul de mai jos.
Asa cum am mai spus, o alta fata a echipei nationale a Romaniei. Sa speram ca nu va fi doar un simplu foc de paie si ca dl Piturca va reusi sa alcatuiasca un lot valoros, fara nepotisme si alte chestii de acest gen. Sa nu uitam ca in acest meci nationala a jucat fara Mutu.

16 noiembrie 2006

Spania - Romania 0-1 , in meci amical la fotbal

Romania a facut un meci de pregatire foarte bun la Cadiz, in compania Spaniei, cu o echipa bine cotata in Europa.
Se pare ca incet-incet, vom incerca sa ne antrenam in amicale cu echipe puternice, care sa mobilizeze jucatorii nationalei, nu ca pana acum, cand meciurile amicale au fost jucate in compania unor echipe de categ a doua, fara miza pentru jucatori.

Romania a facut un joc bun, pe alocuri foarte bun, in special in repriza a doua. Desi spaniolii au dominat inceputul de meci, dupa primele 30 de minute romanii au reusit sa echilibreze jocul si sa-si creeze ocaziii clare de poarta.
In min 59, Marica reuseste, la o lansare a sa in adancime, sa dribleze si sa inscrie cu un sut plasat din marginea careului de 16 metri.

CE AM VAZUT?

O nationala a Romaniei in crestere de la meci la meci.
Astfel, duap startul mai putin convingator, cu ulgaria si Albania, romanii au reusit sa joace altceva in meciurila cu belarus dar mai ales cu Spania.
Putem deci avea sperante si crede in calificare la Campionatul European. Fiindca nu stiu de ce am senzatia ca Belarusul poate incurca Bulgaria. Mai mult: se vede ca nationala poate juca fotbal si fara Mutu in teren.



In alt meci amical:
Olanda - Anglia 1-1

In preliminariile CE:
Cipru - Germania 1-1 !!!!

15 noiembrie 2006

Videoclipuri fotbal: gafa de portar (Croatia - Anglia)

Fotbalul romanesc nu mai scoate portari de clasa, Carlos greseste, Lobont greseste si el, atunci cand apuca sa joace.
Dar ce i s-a intamplat portarului Robinson in meciul Coatia - Anglia, rar se poate vedea pe un stadion de fotbal din Europa, mai degraba in Africa.
Un videoclip cu cea mai spectaculoasa gafa a unui portar din aceasta toamna:

Spania - Romania, meci amical de fotbal

Miercuri, 15.11.2006, va avea loc un meci amical de fotbal intre reprezentativele Spaniei si Romaniei. Meciul va fi transmis la TVR 1 in direct, de la ora 23.00.
Alt meci amical transmis la tv:
Olanda - Anglia ora 21.00, la TV Sport.

Spania va juca impotriva nationalei Romaniei..doua echipe care nu au inceput prea bine campania de calificare la Euro 2008.
Daca Romania a dezamagit mai mult prin joc (vezi meciul cu Albania)si ceva mai putin prin rezultate (vezi meciul cu Bulgaria, 2-2 la Constanta), in schimb nationala Spaniei a avut un start de preliminarii dezastruos:

Irlanda de Nord - Spania 3-2 (6 septembrie 2006) vezi comentariu
Suedia - Spania 2-0 ( 7 octombrie 2006) vezi comentariu

Cat despre Piturca si strategia de alcatuire a lotului, nimic de comentat, fiindca ar fi prea multe de spus si nu s-ar ajunge la nici un rezultat. Sa vedem ce va juca nationala Romaniei in acest meci, in aceasta seara, de la ora 23.00, pe TVR 1, si sa ne gandim la spectacolul fotbalistic de saptamana viitore, cu o etapa in Liga 1 destul de interesanta si meciuri in Champions League si UEFA pentru echipele romanesti.


PS Avem sanse la calificare? Evident ca da, dar mai trebuie sa si jucam ceva...
Stau si ma gandesc ca sunt si echipe care stau mai slab decat noi: vezi Spania, cu 2 infrangeri dupa 3 meciuri in preliminariile EURO 2008.

12 noiembrie 2006

Liga 1 fotbal Romania- etapa a 15-a

Rezultatele meciurilor de fotbal din Liga 1, etapa 15:

Sambata, 11 noiembrie 2006

FC Arges Pitesti - Ceahlaul Piatra-Neamt 1-0
(FC Arges reloaded, deja au avansat in clasament)
FC Vaslui - Pandurii 1-0
(6 puncte importante in ultimele 2 meciuri)
UT Arad - Jiul Petrosani 3-0
(UTA revine si-i baga si mai rau in galeata pe Jiul)
Rapid Bucuresti - Unirea Urziceni 1-0
(in min 82, Unirea a ratat un penalty)
Dinamo Bucuresti - Otelul Galati 3-0
(prestatie modesta a liderului, in ciuda scorului; Galatiul a jucat la prima de meci destul de mare, deci cu o ambitie suplimentara)

Duminica, 12 noiembrie

Gloria Bistrita - CFR Cluj 3-2
(in min 70, Clujul conducea cu 2-0!!!; Bistrita a dat golul victoriei in min 90!)
Univ. Craiova -Poli Timisoara 0-1
(5 fundasi accidentati la Craiova nu au putut juca, echipa fiind oarecum improvizata)
Farul Constanta - Poli Iasi 3-0
(revansa, dupa meciul de cupa; Iasul din nou cu probleme de lot)
Steaua Bucuresti - FC National 6-0
(Steaua, la a doua tinerete; sa vedem cu Kievul ce-o fi; Nationalul, extrem de modesti in aparare, inexistenti in atac; pacat de Jean Vladoiu, un om deosebit)

10 noiembrie 2006

Fotbal World Cup 2006 - Germania

O selectie a celor mai frumoase goluri de la cupa mondiala de asta vara, din Germania, acolo unde nationala Romaniei nu a reusit, din pacate, sa se califice, datorita egalului (1-1) din Armenia.
Videoclip cu cele mai frumoase goluri. Vizionare placuta:

09 noiembrie 2006

Rapid - U Craiova 1-0 in cupa Romaniei la fotbal

Un meci foarte disputat, spectaculos si cu multe faze de poarta.
S-au intalnit doua echipe deosebite:
-Rapid, cu cel mai complet si valoros lot din liga 1
-U Craiova, cu cel mai tanar si ambitios lot.
A castigat Rapid, prin golul marcat de Badoi din lovitura libera. In plus, Rapid si-a mai creat cel putin 4 ocazii mari, ratari singur cu portarul.
U Craiova a jucat foarte bine in repriza a doua, cand a avut la randul ei mai multe ocazii.
Doua echipe placute, spectaculoase, care au oferit un spectacol de calitate.

08 noiembrie 2006

Nicolita, te-astept la cealalta portita

Nu stiu daca Nicolita, unul din cei mai fair-play si de bun simt fotbalisti din Romania, merita aceasta parodie, dupa melodia Ghita. Sa ne amuzam si sa respectam totusi un fotbalist model, precum Nicolita.

Vizionati videoclipul pe youtube:

Nicolita, te-astept la cealalta portita

Cupa Romaniei la fotbal - optimi de finala

Marti
UTA - FC Arges 0-2
FC National - FC Caracal 3-2

Miercuri
Pandurii Tg Jiu - Dinamo Bucuresti 1-0
(Iordache, min 100)
CFR Cluj -Poli Timisoara 0-2
(Cristea, min 20, min 52)
Poli Iasi - Farul Constanta 1-0
(Onofras, min 68)
Unirea Urziceni - Otelul Galati 1-2
Rapid Bucuresti - Universitatea Craiova 1-0

Joi
Steaua Bucuresti - Apulum Alba Iulia 2-1

Meciurile echipelor Rapid si Steaua sunt transmise live, pe Antena 1, de la ora 20.45, miercuri, respectiv joi.

06 noiembrie 2006

Otelul Galati - Rapid 0-7

Incredibil dar adevarat:
-Rapid castiga la Galati, rezultat oarecum normal; surprinzator este in schimb scorul, mai ales ca rapidistii vin dupa un meci de UEFA in deplasare.
-o victorie de moral extrem de importanta in vederea meciurilor urmatoare din cupa UEFA.
-prin prisma celorlalte rezultate, Rapid reuseste sa se apropie de Steaua la 2 puncte, momentan aflandu-se pe locul 3, la egalitate cu CFR Cluj.
-momentan, consider ca Rapid este cea mai in forma echipa de fotabl din Liga 1, atat ca evolutie in campionat cat si in cupele europene.

Daca vor reusi sa fie mai eficienti in atac (vezi meciul din UEFA) vor reusi sa ajunga in primavara UEFA, iar in campionat ei deja ameninta locul a doilea ocupat de Steaua.

au marcat:
Zicu min 37 si 76, Grigore min 39, Mazilu min 45 si 57, Badoi min 58, Buga min 74.

Au inscris 7 goluri in ultimele 55 de minute de joc. Mazilu reintra si reuseste dubla, la fel ca si Zicu.

Ceahlaul Piatra Neamt - Steaua Bucuresti 0-0

Olaroiu nu a reusit sa castige un meci in campionat dupa o etapa de champions league.
Steaua a dominat meciul, a facut multe greseli la constructie si nu a reusit sa-si creeze nici o ocazie clara de gol.
Ceahlaul a reusit sa rateze 2 mari ocazii, cand jucatorii nemteni au ramas siguri cu poartarul, in urma unor greseli grave de aparare.
In emisiunea de pe OTV, Gigi Becali face (telefonic) o analiza foarte obiectiva a ceea ce a jucat Steaua in caest meci:
-fata de meciul de la Galati, unde Steaua a jucat fotbal, acum nu au avut nici o ocazie.
-lipsa de concentrare si motivare a unor jucatori in meciurile de campionat.
-nu va bloca primele sau salariile jucatorilor dar nu le va mai creste contractele.
-nu mai este vorba de sansele de a recupera dezavantajul fata de Dinamo, exista teama de a pierde si locul doi.

Si cand ne gandim ca numai cu 2 zile in urma stabilise noul obiectiv al Stelei in UEFA: calificarea in finala...

05 noiembrie 2006

CFR Cluj - Dinamo 2-1

Prima infrangere a echipe Dinamo dupa o serie impresionanta de victorii in campionat si meciuri fara infrangere in cupa UEFA. Dinamo a jucat prost. CFR Cluj a facut un meci bun, fiind motivati si de conducere si, din cat se aude si de contracandidatele la titlu (vorbe-n targ).
Dinamo a jucat la fel de prost ca la Bistrita, Moti a gresit grav la primul gol, Ganea nu prea a fost in forma. Cam asta a fost.
Dupa meci, Becali face declaratii ca Steaua se apropie de Dinamo la 9 puncte; gresit, pentru ca stelistii nu reusesc cateva ore mai tarziu decat un 0-0 la Piatra Neamt...

inscris: Surdu, min 21 si 88, respectiv Radu Stefan, min 23. In min 66 CFR Cluj au avut un gol anulat (valabil), pe motiv de off-side (acelasi Surdu).

04 noiembrie 2006

Liga 1 fotbal Romania- etapa a 14-a

Rezultate meciuri din etapa a 14-a a ligii 1 de fotbal:
Vineri, 3 noiembrie 2006


Unirea Urziceni - FC Arges 0-0
Poli Iasi - Gloria Bistrita 0-1

Sambata, 4 noiembrie 2006

Pandurii Tg Jiu - UTA 2-0
Poli Timisoara - Farul Constanta 1-1
FC National - FC Vaslui 0-1

Duminica, 5 noiembrie 2006

CFR Cluj - Dinamo 2-1
Jiul Petrosani - Univ Craiova 1-2
Otelul Galati - Rapid Bucuresti 0-7 !!!
Ceahlaul P Neamt - Steaua Bucuresti 0-0

03 noiembrie 2006

Dinamo - Besiktas 2-1, victorie cu mult noroc

Besiktas a aratat ca o echipa extrem de sigura si periculoasa, ei reusind sa domine meciul aproape de la un cap la altul.
Pe un teren destul de greu datorita ploii care nu s-a oprit, dinamovistii au adoptat o tactica de aparare, dupa ce au deschis scorul in min 21, prin Cristea.
Turcii au dominat, si-au creat numeroase ocazii dar nu au reusit sa inscrie. La scorul de 0-0, ei au avut un gol anulat pe motiv de off-side, care se pare ca nu a fost, un jocator dinamovist fiind pe linia portii.
Golul egalizator a venit in min 58 (Bobo), dupa care tot Besiktas s-a aflat la carma jocului, dinamovistii lasand senzatia ca sunt depasiti fizic la centrul terenului cat si in duelurile om la om.
In final, in min 87 Claudiu Niculescu reuseste sa obtina un penalty (discutabil, contestat de Tigana dupa meci) pe care tot el il transforma.

1.Dinamo are probleme in fata echipelor care joaca si mai ales in fata unor echipe valoroase. E adevarat ca si in campionat se ivesc probleme (vezi meciul cu Bistrita), dar atata timp cat caludiu Niculescu reuseste sa inscrie, se pare ca totul de termina cu binne.
2.Sa nu uitam ca actuala echipa a lui Dinamo este o echipa in formare, ei jucand in aceasta formula de numai cateva luni. Exista o presiune de la toata miscarea fotbalistica aspra dinamovistilor in obtinerea unor performante la nivel european.
Sa nu uitam totusi ca echipa a fost construita peste noapte, si parcursul bun din campionat nu o obliga in UEFA...unde, sa recunoastem, se joaca alt fotbal decat in campionat.

Victorie foarte importanta, dar Dinamo nu a convins deloc. poate ca a prins si o echipa besiktas intr-o zi f buna, poate ca si arbitrul i-a ajutat, poate ca, la acest moment, Dinamo atata poate.
Si nu in ultimul rand, Dinamo a mai avut probleme pe astfel de terenuri, imbibate de apa, in meciul din preliminarii cu israelienii.

In celalalt meci al grupei:
Tottenham - Club Brugge 3-1

Hapoel Tel Aviv - Rapid 2-2

Rapid a facut o prima repriza foarte buna. De ce nu au castigat totusi?
-au primit doua goluri contrar cursului jocului, pe greseli grave de marcaj in aparare. Sapunaru a fac multe greseli in aparare.
-si-au creat ocazii numeroase dar nu au reusit sa inscrie mai mult. Inca nu apare omul de golin atac, capabil sa schimbe de unul sigur soarta meciului.
Un rezultat acceptabil, care mentine echipa Rapid in cursa pentru calificare, urmatoarele 2 meciuri, cu Mlada Boleslav si Panathinaikos devenind decisive.
Rapid are nevoie de victorie in meciul de acasa cu Mlada Boleslav, urmand ca in deplasare cu grecii sa obtina cel putin un egal.
Desi joaca fotbal, desi joaca organizat si este ca valoare peste adversar, Rapid nu mai are oameni de gol. Anul trecut era Daniel Niculae si Buga, anul acesta din pacate...
Sa speram totusi.

In celalalt meci al grupei:
Mlada Boleslav - Panathinaikos 0-1

02 noiembrie 2006

Dinamo - Besikats, TVR 1, ora 20.30

Dinamo porneste ca favorita in meciul cu Besiktas:
-sunt in forma, au reusit un meci spectaculos cu Poli Iasi.
-Besiktas trece printr-o criza de forma, avand si cativa titulari lipsa.
-meciul se va disputa pe teren propriu, un avantaj care nu poate fi neglijat.
Singura problema este scandalul aparut intre Ganea si conducerea dinamovista, dar sa nu uitam ca si inaintea meciului cu Beitar au fost scandaluri legate de plecarea lui Niculescu din cantonament si totul s-a terminat cu bine.
Nu uitati: TVR 1 si TVR International, ora 20.30: Dinamo - Besiktas

Hapoel Tel Aviv - Rapid Bucuresti, Prima Tv, ora 18.30

Un nou spectacol fotbalistic in aceasta seara.
Rapid incearca sa castiga toate punctele in deplasarea de la Tel Aviv, desi Hapoel pare a fi o echipa incomoda, mai ales in meciurile pe teren propriu.
Pronostic: x,2 (sper sa nu ma insel)

Real Madrid -Steaua 1-0 Felicitari Steaua pentru spectacol!

Steaua a jucat fotbal!
Spre deosebire de ultimele 2 meciuri din Champions League, cand Steaua apoape nici nu a contat in atac, in meciul de pe santiago bernabeu ei au lasat o impresie frumoasa prin joc si determinare.
Steaua a reusit sa domine prima repriza, reusind in acelasi timp sa inchida culoarele atacantilor adversi; iar cand a aparut o mare ocazie a madrilenilor, Cernea a fost senzational.
In repriza a doua Real Madrid intra mai motivata pe teren si reuseste sa isi creeze cateva ocazii foarte mari, din fericire ratate.
Cu putina sansa, meciul se putea termina 0-0, insa, in min. 70, Nicolita trimite o pasa spre poarta, fara sa se uita ca portarul este iesit in lateral si inscrie imparabil in poarta goala. Un gol stupid, nemeritat. Cateva minute mai tarziu, in urma unui contraatac madrilenii obtin un penalty, din fericire ratat de Van Nistelroy.

Un meci excelent al Stelei prin prisma daruirii, puterii de lupta si organizarii jocului.
Un meci in care Steaua a dominat prima repriza dar nu a reusit sa inscrie, neavand atacanti de clasa si nici ocazii foarte mari.
Pe ansamblu un meci bun al Stelei, in care Real si-a creat cele mai mari ocazii, dar, datorita ratarilor imense, nu a reusit sa castige decat prin autogolul lui Nicolita.
Felicitari Steaua! Intr-adevar, se poate juca si fotbal, chiar impotriva lui Real, chiar pe Santiago Bernabeu. Singura diferenta in meci o constituie, ca intodeauna, valoarea individuala a jucatorilor, si poate lipsa unui om de gol pentru Steaua.

Lyon - Dinamo Kiev 1-0
Puteau castiga mult mai clar cei de la Lyon (au ratat ocazii imense, singuri cu poartarul), puteau termina la egalitate, Dinamo Kiev reusind sa aiba doua ocazii foarte clare de a marca.
In comparatie cu meciul de la Madrid, putem spune ca Dinamo Kiev a aratat ca o echipa ceva mai periculoasa la Lyon decat Steaua la Madrid. Evident, lotul celor de la Kiev este mai valoros ca si individualitati fata de cel al Stelei.
Se anunta un meci foarte dificil Steaua -Dinamo Kiev peste 3 saptamani. Un egal este suficient pentru ca Steaua sa se califice in cupa UEFA. O infrangere nu este chiar buna pentru Steaua, in conditiile in care Dinamo Kiev poate face un meci bun in ultima etapa cu Real Madrid acasa, in timp ce Steaua va juca in deplasare cu Lyon.
Steaua va trebuisa joace ca la Madrid daca va dori sa obtina un rezultat bun. Daca va juca in aparare are toate sansele sa faca un meci gen celor de acasa cu Real si Lyon - fara fotbal, fara spectacol, si in plus rezultatul final dezastruos.
Olaroiu trebuie sa inteleaga ca meciurile trebuie jucate deschis, agresiv, nu in aparare si cu teama.

Rezultate Champions League, grupele E, F, G, H

rezultatele meciurilor din champions league 1.11.2006
Grupa E
Real Madrid - Steaua 1-0
Nicolita min 70 (autogol)
Lyon - Dinamo Kiev 1-0
Benzema min 14

Grupa F
Benfica Lisabona - Celtic Glasgow 3-0
Caldwell (autogol) min 10, Nuno Gomes min 22, Karyaka min 76
FC Copenhaga -Manchester United 1-0
Allback min 73

Grupa G
Arsenal - TSKA Moscova 0-0
Hamburg - FC Porto 1-3
Van der Vaart min 62; Gonzalez 44, Lopez 61, Santos Bruno Moraes 87

Grupa H
AC Milan -Anderlecht 4-1
Kaka min 6 , 22 , 56 Gilardino 88; Juhasz 61
AEK Atena -Lille 1-0
Liberopoulos 74

01 noiembrie 2006

Real Madrid -Steaua astazi la 21.45 pe PROTV

Meciul retur pare sa fie ceva mai putin tensionat decat cel de acum 2 saptamani. Suporterii romani s-au convins ca intre o echipa de top din Champions league si Steaua este inca o diferenta destul de mare: Ca valori individuale, ca lot, ca joc de echipa, conditii de pregatire, salarii jucatori, etc.

Prin prisma echipelor aliniate in teren, daca suntem realisti, nu vedem cum Real Madrid ar putea rata victoria. Steaua poate obtine un rezultat pozitiv numai printr-o minune, asa cum sustine patronul stelei, Gigi Becali.

Mai mult: Steaua va alinia o echipa fara multi titulari, inca speriata de forta echipelor mari gen Real sau Lyon. Suporterii stelisti sau romani de pretutindeni asteapta in meciul de diseara o alta fata a Stelei, un joc ceva mai agresiv si mai curajos, o rautate in joc, ceea ce le-a lipsit in ultimele jocuri din champions league. Si nu in ultimul rand, eclipsa de forma prin care trec jucatorii Stelei dupa ce au castigat 120.000 de dolari sau euro, dupa calificarea in grupe si victoria de la Kiev.

Champions League, rezultate 31 oct 2006

Rezultate inregistrate marti in grupele A, B, C, D din Champions League:

Grupa A
Levski Sofia (BUL) - Werder Bremen (GER) 0-3
(Mihaylov 33-og, Baumann 35, Frings 37)
Barcelona (ESP) - Chelsea (ENG) 2-2
(Deco 3, Gudjohnsen 58)(Lampard 52, Drogba 90+3)

Grupa B
Spartak Moscow (RUS) - Inter Milan (ITA)
0-1 (Cruz 1)
Bayern Munich (GER) - Sporting Lisbon (POR) 0-0

Grupa C
Liverpool (ENG) - Bordeaux (FRA) 3-0
(Luis Garcia 23, 76, Gerrard 72)
PSV Eindhoven (NED) - Galatasaray (TUR) 2-0
(Simons 59, Kone 84)

Grupa D
Shakhtar Donetsk (UKR) - Valencia (ESP) 2-2
(Jadson 2, Fernandinho 28) (Morientes 18, Ayala 68)
Roma (ITA) - Olympiakos (GRE) 1-1
(Totti 66) (Julio Cesar 19).

Barcelona - Chelsea 2-2 in Champions League

Un meci extrem de tensionat, cu multe intrari dure si multe cartonase galbene.
Barcelona a condus de 2 ori: 1-0 din min. 3 prin golul lui Deco, respectiv 2-1 Gudjonsen in min 58.
Chelsea a reusit sa revina in joc prima data in min. 52 cu un gol extrem de spectaculos al lui Lampard.
Desi meciul se indrepta spre o victorie a Barcelonei, care mai rateaza cateva ocazii pe final, Chelsea reuseste in minutele de prelungire sa obtina un egal nesperat, la un ultim atac, prin Didier Drogba.
Un meci de lupta, un meci intre 2 echipe de CL, care ne arata inca o data ce inseamna sa fii o echipa puternica in Europa si mai ales in Champions League. Cu parere de rau trebuie sa recunoastem ca Steaua se afla totusi destul de departe, ca joc cat si ca rezultate de ceea ce se joaca in Champions league.