29 martie 2009

Romania - Serbia 2-3

Nationala Romaniei a pierdut ultima sansa de califcare la campionatul mondial de fotbal, pierzand in fata Serbiei, pe teren propriu, cu 2-3, dupa ce la pauza sarbii conduceau cu 2-0.
Romania nu a jucat rau, reuzind o repriza secunda excelenta, in care au marcat 2 goluri spectaculoase si au fortat egalarea pe final de meci.
Din pacate am primit 2 goluri din faze fixe si hadicapul a fost greu de remontat.
In ciuda infrangerii, nationala Romaniei nu a fost inferioara in joc nationalei Serbiei, a jucat cu determinare, a dominat o intreaga repriza secunda, insa cand apararea greseste si luam 2 goluri din faze fixe, nu prea putem emite pretentii.

In min 50, faza spectacol a Romaniei, Mutu da o pasa geniala si Marica inscrie, scorul devenind 1-2, pastrand sperante in rasturnarea rezultatului:



In min 59, din nou primim gol la un corner (gol din off-side), si scorul devine 1-3:



In min 74, Dorel Stoica marcheaza cu capul, rascumparandu-si greseala de la autogolul marcat (al doilea gol al sarbilor); scorul devine 2-3 si inca mai speram:



Astfel se incheie un pic cam devreme, lupta pentru califcare la turneul final a CM din 2010, avand in vedere ca mai avem de disputat 4 meciuri in deplasare si numai 2 meciuri acasa.
Teoretic, va trebui sa castigam toate meciurile, practic e aproape imposibil.

28 martie 2009

Romania - Serbia, live pe Antena 1, ora 20.45

Meci decisiv pentru nationala Romaniei, care este obligata sa castige meciul cu Serbia din preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal 2010, din Africa de Sud.

Romania are nevoie de victorie
Dupa un start catastrofal, cu o infrangere in fata Lituaniei (0-3) si un egal cu Franta (2-2), ambele pe teren propriu, Romania nu mai poate face pasi gresiti. Meciul cu Serbia trebuie castigat, pentru a mai pastra sanse la calificare.
Un egal cu Serbia si o victorie miercuri cu Austria in deplasare ne-ar pastra oarecum in cursa calificarii, insa o victorie cu Serbia ar fi foarte importanta.

Serbia joaca la victorie
Fara sa fie impresionata de cartea de vizita a nationalei Romaniei, participanta la turneul final al Euro 2008, Serbia vine decisa sa obtina cel putin un egal in meciul de la Constanta.
Calculele lor nusunt departe de posibilitati, ei avand multi jucatori de valoare, in timp ce la noi vor lipsi Chivu, Goian, Ghionea, Fl Petre.
Serbia sta bine in clasament, si un meci egal ar fi de asemenea un rezultat foarte bun pentu ei.

Romania - Serbia, meci deschis oricarui rezultat
Avand in vedere avantajul terenului propriu, putem considera ca noi avem prima sansa in meciul cu Serbia.
Daca Lobont si apararea prind o zi buna, vom avea egalul asigurat. Mai ramane ca Mutu sa isi faca din nou datoria si sa reusesca sa inscrie.
Sa nu uitam insa ca Serbia este foarte puternica, si nu vine la Constanta sa se predea. Vor incerca sa obtina un rezultat cat mai bun.
Sa speram ca va fi un spectacol agreabil, si, de ce nu, nationala Romaniei sa castige, desi nu suntme favoriti.

Sambata, 28.03.2008, ora 21,45

Romania - Serbia , live la Tv , pe Antena 1

21 martie 2009

Fotbal Liga 1, rezultate etapa 21

Poli Iasi - Gloria Bistrita 1-0
Gol Balba in min 2, joc frumos si victorie foarte importanta pentru Poli Iasi, in lupta pt evitarea retrogradarii. Gloria Bistrita are un sezon deosebit de dificil, si va avea mari probleme in evitarea retrogradarii. Poli Iasi acumuleaza 22 puncte, la fel ca Gloria Bistrita, si incepe sa spere.

FC Arges - Steaua 2-2
Meci spectaculos, de mare angajament, cu un joc in viteza, nespecific campionatului nostru. Steaua a reusit una din cele mai bune partide din acest campionat, si numai greseala lui Zapata, din min 88, a facut ca Steaua sa nu plece invingatoare de la Pitesti. Steaua inca spera la titlu, si, dupa cum a jucat la Pitesti, are sanse mari sa revina in lupta pentru un loc fruntas.

Gaz Metan Medias - Unirea Urziceni 1-0
Mare supriza la Medias, unde teoretic Unireaera favorita. Dupa ce Gaz Metan a reusit un egal cu Dinamo, iata acum invinge Unirea Urziceni, prin golul inscris de Bud, in min 60, la o respingere neinspirata a portarului Arlauskis. Unirea forteaza pe final, dar Gaz Metan se apara eroic, in frunte cu portarul Vatca, care a reusit cateva interventii senzatioanle. Gaz Metan are 20 de puncte si, dupa cum joaca, are sanse sa se salveze de la retrogradare.

Pandurii Tg Jiu - Fc Brasov 0-0
Pandurii au facut un meci foarte bun, insa nu au avut noroc la finalizare. FC Brasov, campioana remizelor, mai obtine un egal si se mentine in lupta pentru calificare in cupa UEFA. Pandurii in schimb, pierde 2 puncte importante in lupta pt evitarea retrogradarii.

FC Vaslui - Farul Constanta 4-2
Victorie confortabila a vasluienilor, care au un inceput excelent de retur, reusind sa urce in clasament inaintea Stelei. Meciul era deja jucat la pauza, cadn Fc Vaslui coducea cu 4-1. FC Vaslui are cele mai bune rezultate in acest inceput de retur, reusind 3 victorii si un egal, in Ghencea.
FC Vaslui lupta pentru un loc in cupa UEFA, si poate si pentru titlu, desi e destul de greu.

Rapid - Otelul Galati 4-0
Victorie categorica a Rapidului, care poate fi o contracandidata reala pentru Dinamo, in lupta pt titlu. Intr-o etapa in care Steaua a facut egal, iar Unirea a pierdut, FC Vaslui si Rapid pot fi considerate performerele etapei cat si ale inceputului de retur. Ce n-a facut Peseiro in tur, a reusit Marian Rada in retur, respectiv sa construiasca o echipa competitiva.

CS Otopeni - Poli Timisoara 2-2
Inceput foarte bun de partida pentru timisoreni, insa la o lansare in adancime, Caramarin deschide scorul pt CS Otopeni. Timisorenii par descumpaniti si meciul se mai echilibreaza.
In repriza secunda , desi Poli domina, tot CS Otopeni inscrie, prin Liviu Ganea, la un contraatac.
Poli revine incredibil si reuseste sa inscrie 2 goluri in ultimele 15 minute, si astfel, sa obtina un punct pretios, la care la un moment dat nu mai spera.

Gloria Buzau - Dinamo 1-3
Inceput bun de meci pentru Gloria Buzau, dupa care Dinamo deschide scorul, la un fault in careu asupra lui Niculescu. Dupa gol Dinamo preia controlul jocului si resueste sa se desprinda, la un corner, prin Niculae - gol cu capul. In repriza a doua inscrie si Danciulescu si Dinamo castiga clar un meci important. Pentru buzoieni a inscris Mansour, in min 90.

U Craiova - CFR Cluj 4-1
U Craiova a facut spectacol, reusind sa deschida scorul in min 1, sa conduca cu cu 2-0 in min 8, din penalty (acordat gresit), si lovind decisiv in repiza secunda, in min 68 si 70. De fapt U Craiova continua evolutiile bune din acest retur, cu singura diferenta ca de aceasta data au ratat mult mai putin ca in celelalte meciuri. U Craiova a reusit un meci intr-adevar mare, si a depasit Steaua in clasament.

FC Arges - Steaua 2-2

Un meci de mare angajament si spectacol, intre doua echipe care au aratat ca in Liga 1 se poate juca un fotbal de valoare.
Steaua a pierdut 2 puncte mari in lupta pentru titlu, desi pe ansamblu a dominat meciul, in special in repriza a doua, cand au ratat si un penalty , prin Ogararu, la scorul de 1-1; au revenit insa si au inscris in min 86 prin Kapetanos dar (ghinion mare!), au fost egalati imediat, in min 88, la o minge respinsa gresit de Zapata.
FC Arges a inceput foarte bine meciul, deschizand scorul in min 17, la o greseala apararii steliste. Echipa a continuat sa joace de la egal la egal cu Steaua, in repriza secunda fiind dominati insa, si ca posesie si ca ocazii.
In final FC Arges obtine un egal nesperat, intr-un meci deosebit de dificil, in care Steaua a jucat ca in vremurile bune, adica foarte bine.

Min 88, lovitura de teatru (nimeni nu se astepta ca FC Arges sa mai revina in meci): Zapata respinge in fata un sut puternic al lui Tames, Bazzi urmareste mingea si reia in plasa:



Gigi Becali: multumit de evolutia echipei, suparat pe greseala lui Zapata.
Cornel Penescu recunoaste superioritatea Stelei si norocul lui FC Arges in obtinerea remizei.
Arbitrajul a fost excelent, dupa ce o saptamana intreag s-au facut multe speculatii pe seama delegrii lui Ionica Serea la acest meci.

13 martie 2009

Rezultate etapa 20, liga 1

Unirea Urziceni - Pandurii Tg Jiu 2-0
Meci castigat clar de Unirea care a dominat jocul si a reusit sa inscrie de 2 ori in repriza secunda. Pandurii au avut 2 mari ocazii de egalare, la scorul de 1-0 pentru Unirea Urziceni. Unirea reuseste prima victorie in retur si se mentine pe pozitia secunda in clasament.
Dan Petrescu apreciaza ascest meci ca fiind cel mai bun mevi al echipei, de cand este antrenor la Unirea.

CFR Cluj - Rapid 0-0
Meci disputat, in care CFR Cluj a dominat iar Rapid a incercat sa riposteze pe contraatac. O prima repriza fara goluri, fara prea multe ocazii. O a doua repriza disputata pe ninsoare, in conditii de joc nu tocmai bune. Mare ocazie Djalovici, in min 55, mare ocazie Grigorie, min 57, pt Rapid, care se descurca mai bine in aceasta repriza decat CFR Cluj. Rapid mai rateaza o mare ocazie in min 81!!!
Meciul se termina 0-0, dar Rapid a fost mai periculoasa, si poate merita victoria.

Otelul Galati - Gloria Buzau 1-2
Prima victorie a buzoienilor in acest campionat, pe un stadion unde foarte putine echipe reusesc sa castige. Cu un Mansour in mare forma, Gloria reuseste surpriza etapei, reusind sa intoarca rezultatul de la 0-1. De remarcat ca, n min 26, la scorul 0-0, Gloria a ratat un penalty!

Gloria Bistrita - FC Vaslui 0-3
Victoria clara a oaspetilor s-a conturat in ultimele 5 minute, cand vasluienii au reusit sa inscrie 2 goluri. FC Vaslui a deschis scorul din penalty, in min 43, bistritenii fiind nevoiti sa alerge dupa egalare. Gloria a jucat ultimul sfert de ora in 10 oameni, Silvasan fiind eliminat pt 2 galbene. F Vaslui continua ascensiunea in clasament si lupta pt un loc in cupa UEFA.

Poli Timisoara - Gaz Metan Medias 0-0
Inca o surpriza in Liga 1: mediesenii reusesc un nou rezultat bun, dupa egalul din etapa trecuta cu Dinamo. Poli Timisoara a dominat clar finall de meci dar Gaz Metan s-au aparat exact si au reusit sa mentina rezultatul. O echipa a Mediasului care parca nu arata a echipa de divizia B.
Poli Timisoara nu a mai avut noroc, la fel ca in primele 2 meciuri.

Steaua - Poli Iasi 1-0
In min 6 Steaua conducea cu 1-0 si dadea impresia ca va castiga lejer. Nu a fost chiar asa, iesenii avand 2 mari ocazii de egalare pe final, ambele salvate de interventiile excelente ale lui Zapata. Lacatus a intarit apararea spre final, pentru a putea conserva rezultatul. Cam putin pentru o echipa cu pretentii.

FC Brasov - FC Arges 1-0
FC Brasov incepe excelent returul si reuseste a doua victorie, dupa un meci disputat, in care FC Arges a fost privata de un penalty, la un fault in careu. FC Brasov urca in clasament si lupta pentru cupa UEFA.

Dinamo - CS Otopeni 0-0
Se pare ca surpriza a fost meciul cu Pandurii, cand Dinamo a castigat neasteptat de usor, si foarte clar. Dinamo si-a revenit la forma prosta din tur, remizand in 2 meciuri teoretic usoare. In plus, daca in tur jucau prost dar castigau, acum nici macar nu mai resusesc sa castige, nici in fata unor echipe codase in clasament.

Farul Constanta - U Craiova 0-3
Dupa un inceput de retur slab in rezultate, in care insa a jucat bine, U Craiova reuseste de aceasta data sa castige clar in deplasare. U Craiova ramane echipa care joaca cel mai spectaculos fotbal in acest retur, reusind la fiecare meci sa-si creeze cel putin 4-5 ocazii clare de gol. Uneori le rateaza pe toate, da aceasta data insa a reusit sa fructifice cateva din ele.
Va urma un meci foarte tare , in care U Craiova va intalni pe teren propriu CFR Cluj.

11 martie 2009

Rezultate champions league - 11.03.2009

Din nou spectacol si multe goluri in optimile de finala ale Champions league.

FC Barcelona - Lyon 5-2
Dupa ce in meciul tur Barcelona a suferit, fiind condusa si dominata clar, dar reusind pe final un excelent 1-1, in meciul retur a reusit sa umileasca Lyon-ul, conducand in min 43 cu un incredibil 4-0. Lyon a revenit prea tarziu, reusind doar sa limiteze proportiile scorului, in timp ce Barcelona inscrie ultimul gol in min 90. Super victorie!

AS Roma - Arsenal 1-0 ( 6-7 dupa l.p.)
Roma a deschis scorul repede, in min 9, egaland rezultatul din tur. Dupa 90 de minute scorul era identic meciului tur , asa ca s-au jucat prelungiri...fara gol, asa ca au urmat penalty-urile: 6-7 si Arsenal se califica.

Manchester - Inter 2-0
Manchester s-a califcat meritat, asa cu mera si de asteptat. Inter se dovedeste din nou ca nu poate face fata in Champions league decat pana la un anumit nivel. O calificare clara, fara dubii.

FC Porto - Atletico Madrid 0-0
Scor alb la pauza, dupa ce in tur Porto reusise un excelent 2-2 in deplasare. Rezultata final 0-0, si FC Porto reuseste o performanta remarcabila, calificarea in sferturi.

Champions league live - 11.03.2009

A doua zi a returului din optimile champions league programeaza meciuri la fel de interesante ca si in ziua de ieri, cand s-au inscris foarte multe goluri.
Vom avea si astazi ocazia sa urmarim meciuri din champions league, transmise live atat la tv, cat si pe internet:

Miercuri, 11.03.2009

Manchester - Inter Milano
-live la tv, pe PROTV, ora 21,45
-live pe internet, pe www.protv.ro, ora 21,45

Barcelona - Olympique Lyon
-live pe internet, pe www.sport.ro, ora 21,45

Manchester are prima sansa de calificare, dupa un 0-0 obtinut in primul meci din deplasare. Inter incearca insa sa produca surpriza.
Lyon are misiune dificila in deplasarea cu Barcelona, dupa ce, in meciul tur, nu a reusit decat un egal pe teren propriu in primul meci (desi Lyon a dominat copios jocul).

FC Porto - Atletico Madrid
Porto au prima sansa, dupa un excelent 2-2 obtinut in deplasare. Insa Atletico Madrid poate fi extrem de periculoasa, chiar si in deplasare.

AS Roma - Arsenal
Arsenal vine cu un avantaj minim, 1-0 obtinut in primul tur. Un avantaj destul de important pentru Arsenal, care este favorita in intalnirea cu AS Roma, fosta adversara a clujenilor in grupe.

10 martie 2009

Rezultate optimi champions league - 10.03.2009

Meciuri foarte spectaculoase, cu goluri multe si rezultatea incredibile:

Bayern Munchen - Sporting 7-1
Calificare lejera a lui Bayern, deja calificata din meciul tur, cand au invins la Lisabona cu 5-0. In acesata seara insa cei de la Bayern s-au autodepasit.

Juvenuts - Chelsea 2-2
Ceva s-a schimbat la Chelsea de cand a venit Hiddink antrenor. Juventus a condus cu 1-0, dar nu a reusit mai mult, conducand un timp si cu 2-1, dupa care a fost egalata. Calificare meritata Chelsea.

Liverpool - Real Madrid 4-0
Un scor de-a dreptul umilitor pentru Real Madrid, care oricum avea sanse mici de calificare, dupa ce pierduse in tur, pe teren propriu, cu 1-0.

Panathinaikos - Villareal 1-2
Spaniolii au reusit sa intoarca rezultatul din tur, cand Panathinaikos a reusit surpriza, terminand la egalitate in deplasarea de la Villarreal , 1-1. Asadar, calificare meritata a lui Villareal.

Champions league live la tv - 10.03.2009

Dupa meciurile destul de modeste din liga 1, urmeaza transmisii live la tv si pe internet din returul optimilor de finala ale Champions League.
Liverpool a castigat meciul tur cu Real Madrid (1-0) si are sanse mari de calificare. Meciul va fi transmis live la tv si pe internet.
Chelsea joaca in deplasare cu Juventus si porneste cu un avantaj minim, de 1-0, scor inregistrat in meciul tur. Meciul va fi transmis live pe internet.

Marti, 10.03.2009

Liverpool - Real Madrid
-live la tv, pe PROTV, ora 21,45
-live pe internet, pe www.protv.ro, ora 21,45

Juventus - Chelsea
-live pe internet, pe www.sport.ro, ora 21,45

Alte meciuri din optimi:

Bayern Munchen - Sporting Lisabona:
nemtii sunt deja calificati, dupa o victorie incredibila, cu 5-0, in deplasare. Meciul retur nu va putea schimba absolut nimic, existand sansa sa asistam din nou la un festival de goluri in poarta portughezilor.

Panathinaikos - Villareal:
dupa un rezultat excelent in deplasare in meciul tur (1-1), Panathinaikos incearca o mare performanta, accederea in sferturi. Va fi insa un meci extrem de dificil, deschis oricarui rezultat. Panathinaikos ramane insa cu prima sansa la calificare.

Rezumatele tuturor meciurilor din aceasta seara vor putea fi urmarite in jurul orei 24.00, pe PROTV.

09 martie 2009

Becali il apreciaza pe Razvan Lucescu

Steaua a dezamagit in meciul de la Brasov, nu atat prin rezultat, cat prin jocul prestat.
Nu numai suporterii stelisti s-au arata dezamagiti dupa meci, ci si Lacatus si Gigi Becali.

Razvan Lucescu si-a demonstrat valoarea
Dupa meci Becali a recunoscut valoarea lui Razvan Lucescu ca antrenor, care a reusit sa faca o echipa competitiva cu un lot de jucatori refuzati la alte echipe. Astfel, FC Brasov a reusit surpriza, pregatind foarte bine meciul, si, adoptand o tactica potrivita, sa invinga Steaua, echipa cu multi internationali in lot.

Jucatori stelisti criticati de patron
Becali a criticat dur doi jucatori stelisti, Szekely si Thiago, care au prins o zi mai slaba. Acest gen de declaratii nu fac decat sa adanceasca criza la Steaua. Sunt tare curios ce vor juca acestia meciul urmator, caror jucatori le va veni randul la critic, etc. Nu stiu de ce, dar am senzatia ca aceste atacuri la proprii jucatori nu vor aduce liniste in vestiar.

Razvan il sfatuieste pe Becali
Razvan Lucescu l-a sfatuit pe Becali sa fie mai aproape de jucatori, sa coboare in vestiar, mai ales in perioade de criza, cand jocul echipei nu merge si echipa chiar are nevoie de sustinerea patronului. Daca patronul o fi inteles ceva din sfaturile lui Razvan...

Becali se va implica la echipa
Dezamagit de evolutia Stelei in primele 2 etape, Gigi Becali declara ca de acum incolo se va implica la echipa. In ce consta aceasta implicare, e greu de spus, mai ales ca sunt cam multe echipe in lupta pt primul loc.

Steaua are sanse sa-i revina in urmatoarele 4 etape
Steaua va juca meciul viitor acasa, cu Poi Iasi, apoi in deplasare cu FC Arges (meci greu), acasa cu Bistrita, si in deplasare cu Pandurii. Un program lejer, in care steaua trebuie sa obtina punctaj maxim, pt a se mentine in cursa pentru titlu.

07 martie 2009

Rezultate etapa 19 liga 1

FC Vaslui - Poli Iasi 2-0
Meci fara probleme pt Fc Vaslui, care a reusit desprinderea inca din prima repriza, prin dubla realizata de Farkas, la 2 cornere. Poli Iasi s-a mai ales si cu ambii portari accidentati.

Rapid - Farul Costanta 1-0
Rapid a castigat meritat, dar foarte greu, in fata unei echipe foarte determinate. Dupa o prima repriza foarte buna a constantenilor, Rapid a resuit sa inscrie golul victoriei la un corner, desi au jucat in 10 oameni toata repriza secunda, M Constantin fiind eliminta la pauza.
Un start execelent de retur pt Rapid si o echipa a farului surprinzator de buna, cel putin in prima repriza.

Gaz Metan Medias - Dinamo 1-1
Iata ca nici Dinamo nu mai poate fi numita favorita clara la castigarea titlului. Meciul a inceput excelent pt gazde care deschid scorul in min 4. Dinamo egaleaza la un corner, dar tot gazdele au o ocazie mare de gol, la o faza controversata, in care Moti a respins balonul cu mana.
In repriza a doua, desii nu au lipsit ocaziile, nu s-a mai marcat.
Dinamo a dezamagit, tinand cont de faptul ca a jucat cu o echipa candidata la retrogradare.

CS Otopeni - Otelul Galati 0-1
Victorie importanta pentru Otelul, care, ca si Rapid, a inceput returul perfect, cu 2 victorii. Spre deosebire de echipele mari, Otelul tace si face, chiar daca nu are jucatori de top. Inca o data Grigoras confirma ca e antrenor de clasa.

Gloria Buzau - CFR Cluj 0-1
Un al doilea meci castigat greu de CFR Cluj, care inca nu convinge ca ar putea lupta pt titlul de campioana. Totusi 3 puncte importante, si un meci deosebit de greu etapa viitoare, cu Rapid.
CFR Cluj a obtinut 2 victorii dar nu arat a echipa de champions league.

U Craiova - Gloria Bistrita 0-0
Rezultat modest Universitatii, in ciuda jocului bun prestat, atat in meciul de astazi cat si in meciul din etapa trecuta. U Craiova a dominat jocul cu Gloria Bistrita, insa fotbalul nu se joaca pe ocazii. Cu siguranta U Craiova isi va reveni si va face meciuri mari impotriva echipelor importante.
Momentan U Craiova dezamageste, cu 1 p egal din 2 meciuri cu echipe modeste valoric.

FC Brasov - Steaua 1-0
Incredibil dar adevarat: Steaua pierde la Brasov dupa ce Gigi Becali declarase sus si tare ca vor castiga. Fc Brasov a reusit sa puncteze la o lovitura libera, in min 73, cand Dayro Moreno a deviat gresit cu capul si Abrudan a reluat din 6 metri. Cu numai 1 punct din primele 2 meciuri, Steaua nu prea arata ca o pretendenta la titlu.

FC Arges - Unirea Urziceni 0-0
Meci foarte disputat, in care Unirea a reusit sa domine finalul de partida, avand si un om in plus in ultimele minute. Din pacate, Unirea a ratat multe ocazii pe final, inclusiv un penalty in minutele de prelungire. Astfel Unirea rateaza ocazia de a se apropia de lider.

Pandurii Tg Jiu - Poli Timisoara 0-1
Victorie obtinuta foarte greu de timisoreni, printr-un autogol al celor de la Pandurii, in min 70. In continuare Poli Timisoara are noroc, Pacurar ratand egalarea in min 85, cand a ratat un penalty. Nici Timisoara nu convinge inca prin joc, doar prin rezultate. Astazi au avut noroc, la fel ca si in meciul din prima etapa, cu FC Arges.

01 martie 2009

Dinamo - Pandurii 3-0

Dinamo castiga clar cu 3-0 meciul cu Pandurii si isi consolideaza pozitia de lider!

A fost cea mai clara victorie a etapei, Dinamo reusind sa se impuna lejer, deschizand scorul la prima actiune de atac, in min 2 (Niculae), majorandu-si avanatajul in min 29 (Cl Niculescu), stabilind rezultatul final de 3-0 in min 93 prin Zicu.

Dinamo, cel putin dupa aceasta prima etapa a returului, ramane in continuare principala favorita la titlu, atat prin avantajul in clasament cat si prin jocul prestat. Sa nu uitam ca CFR Cluj a avut probleme in obtinerea victoriei, Poli Timisoara a avut sansa, Steaua si Unirea nu au facut decat meciuri egale.

Mai sunt multe meciuri de disputata insa l o prima impresie, se pare ca Dinamo este momentan, chipa favorita la titlu.

Min 2: la prima faza de atac, Dinamo inscrie prin Marius Niculae:



Min 29: gol Claudiu Niculescu, si Dinamo conduce cu 2-0:



Min 93: gol Zicu si Dinamo se impune clar, cu 3-0:

CFR Cluj - CS Otopeni 1-0

Victorie foarte, foarte grea obtinuta de CFR Cluj, intr-un meci ce se anunta relativ lejer, cu CS Otopeni, candidata clara la retrogradare.
CFR Cluj a dominat meciul, insa ocaziile clare de gol au apartinut fotbalisitilor din Otopeni.
In prima repriza CS Otopeni a avut 2-3 marii ocazii de gol, dupa lansari rapide in adancime, ratate din pacate, in situatii de 1 la 1 cu portarul.

Spre final CFR Cluj domina total jocul si reuseste sa-si creeze o serie de ocazii, una din ele fiind transformata in gol, in min 88, prin Ruiz.

O victorie dificila, care ar trebui sa dea de gandit conducatorilor clujeni. Sa nu uitam ca si anul trecut, CFR Cluj a jucat extrem de slab in retur. Cat despre CS Otopeni, tot respectul pentru jocul prestat.

Vezi golul prin care CFR Cluj a reusit sa castige meciul cu CS Otopeni - Ruiz, min 88:

Gloria Bistrita - Rapid 1-3

Teoretic, victorie clara a Rapidului la Bistrita, insa Gloria a ratat, in 2 randuri, mari ocazii, dupa care, la faza imediat urmatoare Rapid a inscris. Asta e situatia, fotbalul se joaca pe goluri, nu pe ocazii.
Astfel Rapid incepe perfect returul si se mentine in cursa pentru titlu, si, cu toate problemele financiare pe care dl Copos le are in aceasta primavara la club, jucatorii isi fac treaba si lupta pt titlu.
Pe de alta parte, imi pare sincer rau de Gloria Bistrita, o echipa care in mod normal ar trebui sa se salveze de la retrogradare.
Per ansamblu insa, victoria Rapidului este meritata.

Min 24: mare ocazie Gloria Bistrita urmata de un contraatac al Rapidului, greseala de aparare a bistritenilor, centreaza Cesinha si gol Djalovic:



Min 33: Cesinha mareste avantajul Rapidului, la o noua greseala a apararii bistritene. Meciul pare deja jucat, dar Gloria va reveni in repriza secunda:



Min 68: Azevedo inscrie pt Gloria, la un corner, si meciul se relanseaza:



Min 86: Andrarde incrie, la o faza frumoasa a Rapidului, pornita de la Grigorie: