07 mai 2009

Semifinale cupa UEFA, live la tv

Meciurile retur din cadul semifinalelor cupei UEFa vor fi transmise live la tv, dupa cum urmeaza:

Miercuri, 7.05.2009

Sahtior Donetk - Dinamo Kiev
-ora 19,30, live la tv, pe Telesport

In meciul tur: Dinamo Kiev - Sahtior 1-1

Hamburg - Werder Bremen
-ora 21,45, live la tv, pe PROTV
-ora 21,45, live pe internet, pe www.protv.ro

In meciul tur: Werder Bremen - Hamburg 0-1

Evident, echipele gazda au prima sansa la calificare, atat Sahtior cat si Hamburg fiind calificate la scorul de 0-0. Insa nimic nu este jucat, atata Dinamo Kiev cat si Werder avand capacitatea de a reveni si intoarce soarta calificarii.

Chelsea - FC Barcelona 1-1

Dupa un 0-0 in meciul tur, Barcelona venea la Londra cu gandul clar de a inscrie si a se califica in finala. N-a fost chiar asa, Essien reusind sa deschida scorul inca din min 9, dupa care Chelsea a practicat acelasi joc destructiv, bazat pe o aparare foarte agresiva si contraatac.
FC Barcelona s-a chinuit efectiv un meci intreg, a dominat, a avut o posesie zdrobitoare, insa fara sa aibe vreo ocazie clara de gol. Chelsea a mai avut cateva ocazii de gol, insa nu au fortat desprinderea, neriscand nimic in aparare.
Cand nimeni nu mai spera la nimic, vine golul lui Iniesta, in min 94, ultimul minut al prelungirilor, si Barcelona se califica neasteptata in finala.
De remarcat prestatia modesta a arbitrului, care a defavorizat clar Chelsea, refuzandu-le un penalty clar in min 95.

Chelsea - Barcelona 1-1 (in tur: 0-0)

06 mai 2009

Liga 1, etapa 29 - rezultate

Otelul - Dinamo 0-1
Meci greu pt Dinamo, care a tremurat pe final pentru cele 3 puncte. E clar ca Dinamo nu are fata de campioana, insa in acest meci a jucat cu multe rezerve.

Farul - Unirea Urziceni 0-1
Unirea nu se preda, si continua cursa de urmarire, in lupta pt locul 1. Insa abia de acum Unirea Urziceni va avea adevrsari de top, jucand ultimele 5 etape cu cele mai bune echipe din campionat.

Gloria Buzau - Steaua 0-1
Victorie chinuita a stelistilor, care au aratat in teren ca o echipa oarecare, Gloria resuind de multe ori sa joace de la egal la egal cu stelistii.

Gloria Bistrita - FC Brasov 1-0
Victorie contestata de brasoveni, care au fost penalizati cu un penalty inexistent in min 83. Bistrita continua lupta pt evitarea retrogradarii, de aceasta data si cu ajutorul arbitrului.

Poli Iasi - FC Arges 4-0
Victorie mare a iesenilor, obtinuta in repriza secunda. Iasul lupta pt evitarea retrogradarii si continua sa spere.

FC Vaslui - Pandurii 1-0
Victorie la limita a vasluienilor, in fata unei echipe improvizate, fara multi titulari in furmula de start. FC Vaslui a terminat oricum lupta pt cupele europene, in timp ce Pandurii nu au probleme cu retrogradarea.

U Craiova - Gaz Metan 2-0
U Craiova reuseste o repriza secunda buna si o victorie dupa o serie de meciuri slabe. Lupta pentru un loc in cupele europene continua pentru olteni, insa nu se stie daca nu vor fi retrogradati in Liga a doua, datorita problemelor cu licenta.

CFR Cluj - Poli Timisoara 2-0
Victorie meritata pt CFR, desi Poli putea chiar in startul partidei sa inscrie, avand cateva mari ocazii de gol, prin Gigel Bucur. Poli a mai avut o ocazie de egalare, la 0-1, cand Gigel Bucur, scapat singur cu portarul, a ratat. CFR obtine o victorie meritata, intr-un meci pe care l-a controlat. O victorie care ii avantajeaza pe dinamovisti.

Arsenal - Manchester 1-3

Evolutie superba a celor de la Machester in partida retur a semifinalei Champions League.
Invingatori cu 1-0 in meciul tur, Manchester a reusit un prim sfert de ora excelent, reusind sa inscrie de 2 ori pana in min 13 si sa transeze rapid disputa cu Arsenal.
Manchester este prima detinatoare a trofeului Champions League care isi poate apara trofeul, reusind inca o calificare in finala Champions League, dupa ce anul trecut a castigat trofeul.
Arsenal a dezamagit aseara, atat prin joc cat si prin rezultat.
Rezultat final: Arsenal - Manchester 1-3