01 iunie 2009

Dinamo - Fc Brasov 0-2

Incredibil rezultat!
Cine se astepta oare ca FC Brasov sa joace pe bune un meci in care Dinamo era obligata sa castige pentru a mai ramane in cursa pentru titlu, avand in vedere programul extrem de dificil al Unirii, cu meciuri extrem de grele.
Si uite ca minunea s-a produs, pe fondul unui joc slab al echipei Dinamo.
De fapt, dupa cum a inceput meciul, era clar ca Dinamo nu putea pune probleme Brasovului, decat printr-o executie individuala de exceptie.

FC Brasov a penalizat jocul slab al dinamovisitlor si a reusit sa castige clar, meritat, putand chiar sa castige la un scor mai mare.
Dinamo a ratat, la scorul de 0-1, in repriza secunda, o mare ocazie de egalare, prin Danciulescu, care a ratat singur cu portarul. Dupa care totul s-a cam terminat.

Razvan Lucescu a aratat astfel tuturor ca este un om de onoare, care intotdeauna a preferat sa joace pe teren si sa nu faca jocurile altor echipe.
FC Brasov a reusit sa ajute Unirea, si sa o faca campioana cu o etapa inainte de final.
Cristi Borcea a ajuns la spital, dupa ce la nervi, a spart un geam si s-a taiat la mana.
Vasile Turcu a plecat acasa cu taxiul, imediat dupa 2-0, fiindu-i rusine de evolutia echipei favorite.
Meciul s-a incheiat cu imaginea dezolanta a tribunei oficiale dinamovite, in care toti spectatorii disparusera.

Vezi gol Maldarasanu, min 28, si FC Rasov preia conducerea cu 1-0:



Min 62, gol Roman pe contraatac, si la 2-0 Dinamo e deja la pamant:

Poli Timisoara - Unirea Urziceni 1-2

A fost un meci de mare lupta, un meci de totul sau nimic pentru ambele echipe angrenate in lupta directa pentru titlu.
Unirea, asa cum ne-a obisnuit, a inceput foarte sigura, dar, la o faza care nu anunta nimic, cu multa sansa, mingea ajunge la Gigel Bucur, care nu iarta si inscrie din careu: 1-0 pt Poli Timisoara.
Era min 29 si Unirea mai avea 60 de minute sa revina in joc, si, daca s-ar fi putut, sa intoarca rezultatul si sa castige.

Vezi gol Gigel Bucur, min 29, 1-0 Poli- Unirea:



Imediat dupa gol jucatorii Unirii devin un pic nervosi, tensionati prin prisma rezultatului, insa continua lupta.
La pauza Poli Timisoara conduce cu 1-0 si se afla la 45 de min de titlu, in speranta returnarii celor 6 puncte de la TAS.

Repriza a doua a fost insa controlata clar de Unirea, decisa sa dea totul pe teren. Unirea a reusit destul de rapid egalarea, la un penalty obtinut de Galamaz, in min 50.

Vezi gol Paduretu, min 50, din penalty, scorul devine 1-1:



Min 65 aduce si golul 2 al Unirii, cand Bordeanu este angajat excelent in spatele fundasilor timisoreni, care au facut gresit pasul la off-side.

Vezi gol Boredanu in min 65, si Unirea preia conducerea cu 2-1, in meciul cu Poli:



Poli Timisoara lupta pt egalare, Unirea are cateva ocazii de a se desprinde, iar pe final Unirea reuseste sa apere un rezultat fantastic, care ii aduce in premiera in Romania in postura de campioana.

Unirea Urziceni, echipa unui oras mic de provincie, a reusit prin foarte multa munca, determinare, organizare si poate si putina sansa, sa castige absolut meritat titlul de campioana: fara nici un aranjament cu vreo echipa, fara arbitri si alte smecherii specifice fotbalului romanesc.
Felicitari Unirea, felicitari Dan Petrescu, felicitari MM Stoica!