30 iunie 2007

Brazilia - Mexic 0-2

In primul meci al turneului de fotbal Copa America 2007 s-a inregistrat un rezultat surpriza, echipa Mexicului reusind o victorie de prestigiu in fata Braziliei (e drept, fara Ronaldinho si Kaka in echipa). Mexic a condus cu 2-0 la pauza si, desi dupa pauza Brazilia a avut multe ocazii, nu s-a mai intamplat nimic pe tabela de scor.
Marcatori: 0-1 Castillo (jucator Olympiakos); 0-2 Morales (jucator Chivas)
Vezi golurile inscrise in partida Brazilia - Mexic 0-2, din Copa America 2007:

29 iunie 2007

Adi Mutu: cel mai bun jucator din Italia

1. Dupa ce a iritat presa la inceputul sezonului cu scandalul de la Constanta (bataie in hotel cu un chelner, la ora 1 noaptea), Mutu isi revine spectaculos (atat ca si comportament cat si pe plan sportiv) si reuseste cea mai buna performanta a carierei, reusind, prin prestatiile de exceptie, sa fie declarat de Gazetta dello Sport, cel mai bun jucator din Campionatul de Fotbal al Italiei.
Se pare ca la aceasta performanta a contribuit indirect si faptul ca dupa casatorie a reusit sa se concentreze mai mult pe plan profesional.
Performanta lui Adi Mutu este incredibila, mai ales dupa cum era vazut de presa la inceputul anului competitional. Se pare ca nici Gica Hagi, in cele mai bune momente ale carierei sale nu a reusit o asemenea clasare.

2. Victor Piturca este al doilea om de fotbal din Romania a carui cota a crescut spectaculos in numai 8 luni:
-dupa meciul cu Bulgaria, dar mai ales cel cu Albania din deplasare, nimeni din presa nu-l mai vedau cu ochi buni.
-se pare ca este totusi un antrenor de calitate, inspirat, care a reusit sa se impuna exclusiv prin rezultate, in special egalul din deplasare cu olanda, dar si dubla victorie din meciurile cu Slovenia.

Felcitari Adi Mutu, felicitari Victor Piturca!! Ati reusit sa aveti un sezon aproape perfect, exceptand meciul cu Bulgaria. Acestea sunt intr-adevar performante in fotbal, de care trebuie vorbit ceva mai mult.

17 iunie 2007

Poli Timisoara - Rapid 0-2

In Cupa Romaniei, desi a jucat pe teren propriu, poli Timisoara n-a infirmat calculele hartiei, favoritii, echipa Rapid, reusind sa se impuna. Dupa un sezon mai slab, ata pentru poli Timisoara cat si pentru Rapid, castigarea cupei era singura posibilitate de calificare in Cupa UEFA. Pe merit, Rapid a reusit sa se califice din nou in UEFA, castigand Cupa Romaniei. Vezi golurile din finala Cupei Romaniei la fotbal (Poli - Rapid 0-2):

1-0: gol badoi din lovitura de la 11 m:


2-0: gol Zicu:


Vezi atmosfera superba si coregrafia de la finala cupei Romaniei:

Romania - Slovenia 2-0

Desi se spunea inainte de meci ca e foarte greu sa castigi din nou cu acelasi adversar, la un interval de numai 4 zile, nu a fost chiar asa. Romania a invins clar Slovenia si continua lupta pentru calificiare.
Daca vom castiga in Belarus, multi vad Romania aproape calificata, desi decisive raman tot meciurile cu Olanda si Bulgaria. Sau poate Bulgaria ne va oferi o alta surpriza placuta in deplasarile din Albania, Slovenia sau Olanda.
Vezi golurile din meciul retur Romania- Slovenia (Mutu, Contra); un super gol marcat de Cosmin Contra:

Slovenia - Romania 1-2

Rezultat foarte bun al nationalei Romaniei in deplasarea din Slovenia. Desi am castigat, meciul nu a fost deosebit de spectaculos, selectionata Sloveniei reusind in prima repriza sa joace agresiv, uneori mult prea agresiv, chiar dur.
In aceeasi etapa a campionatului European de fotbal, Bulgaria a reusit sa castige in Belarus, asa ca, lupta pentru calificare continua.
Vezi golurile marcate in meciul Slovenia - Romania 1-2 (Tamas, Nicolita):