16 aprilie 2007

Liga 1 fotbal: comentarii dupa etapa 26

Dinamo a avut din nou sansa, castigand in ultimul minut de prelunigre in fata unei echipa, FC Arges , care nu merita sa retrogradeze, cel putin dupa jocul prestat.
CFR Cluj este la prima victorie la scor din retur, dupa mai multe meciuri castigate, dar in care nu au aratat ca sunt chiar o echipa de champions league. Un meci bun, in perspectiva meciurilor tari, cu Steaua, rapid si Dinamo.
Rapid a reusit sa castige la Constanta. Din nou Farul da emotii pe final rapidistilor: putea fi 2-2, asa cum putea fi si 3-1 pentru Rapid. Inca o data se vede ca nu mai exista echipe mari, favorite, si echipe mici.
Steaua: marea dezamagire a etapei; un joc modest sub aspectul ocaziilor ratate, din pozitii extrem de clare. Gloria Bistrita s-a aparat organizat si a punctat de cate ori a avut prilejul. Sa nu uitam ca si bistritenii au avut jucatori din lotul de baza lipsa.
Otelul Galati a facut spectacol cu Universitatea Craiova. Este primul meci in care Universitatea pierde clar, fara drept de apel.
Pandurii castiga cu FC National si se indeparteaza de zona periculoasa, in timp ce Ceahlaul Piatra Neamt castiga intr-un mod neconvingator, pe teren propriu, in fata lanternei rosii, JIul.
Concluzii:
Dinamo este virtual campioana.
CFR Cluj, Rapid si Steaua lupta pentru locul al doilea, nimic nu este clar in acest moment, poate doar faptul ca Steaua s-a indepartat cam mult de CFR.
In lupta pentru evitarea retrogradarii, in afara de cele trei aproape sigur retrogradate, cele mai mari sanse de a ajunge in liga a doua le are Ceahlaul, nu atat datorita punctajului acumulat, cat mai ales dupa jocul prestata. Evident mai sunt prin zona si U Craiova, Farul Constanta si UTA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu