07 iulie 2008

Fotbal Euro 2008: Spania campioana europeana

Nationala de fotbal a Spaniei a reusit sa castige meritat titlul de campioana europeana, invingand in finala nationala Germaniei, cu scorul de 1-0.

Germania - un meci mai modest
Asa cum se stie dintr-o mai veche zicala, cand nemtii joaca prost ajung in finala; daca insa joaca bine, acestia o si castiga. Nu a fost un meci bun al Germaniei, Spania impresionand prin maniera in care a controlat joacul de-a lungul intregii partide.

Spania - invingatoare unanim apreciata
Mai rar se vede in fotbal o astfel de apreciere la adresa unei echipe. Insa nationala Spaniei a impresionat prin jocul prestat, nelasand nici un moment impresia ca ar putea pierde finala. Spania a jucat un fotbal de calitate de-a lungul intregului turneu, fiind singura echipa care a jucat constant foarte bine.

Spania - Germania 1-0 - a marcat Fernando Torres, min 33, cu contributia portarului lehmann.

Rezultate semifinale:

Rusia - Spania 0-3
Rusia nu a mai repetat prestatia excelenta din aferturi, cu Olanda, pierzand a doua oara, clar in fata unei naionale a Spaniei care a pasat foarte mult, a dominat centrul terenului, nelasand rusilor nici o sansa. De remarcat faptul ca Rusia nu a avut nici un sut pe poarta.
Oricum, Rusia lasa o impresie frumoasa la acest Euro 2008.

Germania - Turcia 3-2
Turcia a reusit sa faca cel mai bun meci al lor la acest turneu final. Turcia a dominat jocul, in ciuda numeroaselor indisponibilitati din lot.
Desi a reusit sa conduca cu 1-0, turcii s-au vazut egalati rapid, si apoi Germania a preluat conducerea cu 2-1, datorita greselii grave a portarului Rushtu.
Inca o data insa turcii sunt capabili sa revina si sa egaleze.
Pe final insa norocul ii parasaste si Germania inscrie golul victoriei.

Concluzie:
-Spania - castigatoare meritata a Euro 2008
-Turcia si Rusia - surprizele placute ale acestui turneu final
-Romania a jucat cu frica, exclusiv defensiv, aparandu-ne uneori cu toata echipa. Si, dupa cum s-a vazut, surprizele au aparut tocmai din partea echipelor care au jucat frumos, atacand.
Este clar ca Romania nu are fotbalisti de mare valoare, exceptand 2-3 jucatori. Dar si ei nu au fost in cea mai buna forma: de exemplu, Mutu nu a jucat la nivel maxim la acest turneu final.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu