07 iulie 2008

Fotbal Romania: meciuri de pregatire

Liga 1 de fotbal din Romania se pregateste de un nou start: prima etapa din Liga 1 de fotbal, editia 2008-2009 va avea loc sambata 26 iulie.

Liga 1 2008-2009 - un salt calitativ?
Ultima editie Liga 1 2007-2008 a fost extrem de disputata datorita banilor oferiti de UEFA castigatorei campionatlui, plus posibilitatea ca cea de-a doua clasata sa joace meci de calificare in UEFA CHampions League.
Evident, s-au facut multe aranjamente, nedovedite insa. Clar este faptul ca Rapid a fost defavorizata net in meciul cu Steaua, iar CFR Cluj a jucat extrem de slab returul, nicio echipa neconvingand ca are forta de grupele Champions League.
Toti speram un salt calitativ in actualul campionat de fotbal din Romania, care va incepe in curand. De ce?

1. Echipele de top (Steaua, Rapid, Cfr Cluj, Poli Timisoara si Dinamo) au facut transferuri masive de jucatori straini. Evident, aceasta nu este automat cheia succesului, ramane ca acesti jucatori sa se integreze si sa confirme.

2. Spre deosebire de anul trecut, sunt mai multe echipe candidate la o pozitie fruntasa, inclusiv asa-zisele echipe mici, de genul FC Vaslui si Unirea Urziceni, care chiar daca nu vor putea furniza o mare surpirza, vor fi extrem de incomode pentru echipele de top.

3. Nu se vor mai face aranjamente: cel putin asta se spera, dupa scandalul valiza cu bani, din ultima etapa a campionatului. In aceste conditii meciurile vor fi mai spectaculoase, cel putin asta speram noi, spectatorii.

Vom trai si vom vedea:
-momentan se fac ultimele transferuri, inca se mai vand si se mai cumpara jucatori.
-echipele din Liga 1 au inceput deja antrenamentele si meciurile de pregatire, cu rezultate mai mult sau mai putin bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu