14 octombrie 2007

Romania - Olanda 1-0

Victorie in premiera a nationalei Romaniei impotriva Olandei. O victorie extrem de pretioasa, obtinuta dupa un meci de lupta, fara faze spectaculoase si cu putin fotbal de calitate.
Romania a jucat modest prima repriza, datorita vantului. Olandezii si-au creat cateva ocazii, au dominat jocul si se parea ca un rezultat de egalitate era posibil, dar si acesta cu ceva noroc.
In repriza a doua, timp de 20 de minute nationala Romaniei a incercat sa atace si sa construiasca in terenul adversarului. Am avut singura ocazie la sutul lui Mutu, apoi golul din min 72 la o faza fixa: Codrea trimite cu capul spre poarta o centrare a lui Chivu, portarul respinge dar Goian pe faza reuseste sa inscrie.
A urmat o perioda de dominare olandeza, si marea ocazie din ultimul minut, cand Ogararu a respins de pe linia portii.

CONCLUZIE:
-o victorie extrem de mare, importanta, dupa care nationala Romaniei este aproape calificata la Euro 98.
-un joc mai putin convingator, fara realizari deosebite, un joc in care am avut si sansa, iar arbitrul a fost foarte bun pentru noi (off-side la faza golului?)
-Goian salveaza Romania, asa cum o face si la Steaua in multe meciuri, Ogararu joaca excelent, Mutu lupta exemplar in teren, atat in atac cat si in aparare.
-un meci de mare lupta, un meci tratat exemplar de jucatori din punct de vedere al daruirii, un antrenor Piturca, din nou inspirat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu