29 septembrie 2006

Dinamo si Rapid calificate in grupele UEFA

In aceasta seara, putin diferita de seara de soc a infrangerii Stelei in CL, Dinamo a invins destul de usor o echipa ce parea, cel putin la inceput, dupa spusele antrenorului Rednic, o echipa destulde incomoda. Nu a fost chiar asa: dupa cum remarca Danciulescu dupa meci, desi au intrat ceva mai relaxati pe teren, dupa pauza dinamovistii s-au impus clar:
Dinamo-Xanthi 4-1
Echipa elena nu a ridicat nici o problema dinamovistilor, care s-au impus clar, fara sa forteze prea mult, intr-un meci in care miza a disparut imediat dupa primul gol al lui Niculescu, marcat din lovitura libera. Un meci ceva mai usor decat cel de la Vaslui, cred ca asta spune multe.

Rapid, dupa o prima repriza ceva mai slaba, in care, desi au avut cateva ocazii clare, au fost condusi cu 1-0, au reusit sa revina in repriza a doua, sa faca un joc foarte bun si sa se califice spectaculos in prelungiri. Se pare ca Rapid a facut cel mai bun meci din sezonul actual si este in continua crestere.
Madeira-Rapid 1-2
Un cadou facut suporterilor, dar in special domnului Copos, care se pare ca a descoperit ca fotbalul este frumos si merita trait. E bine si mai tarziu decat niciodata.

Cateva observatii:

1. Dinamo se califica in UEFA si reporterii pun intrebari provocatoare legate de CL: "unde va juca Dinamo in CL, in Ghencea, care este sigurul stadion omologat?" .
-Dinamo intr-adevar trebuie sa se gandeasca la un stadionde CL, dar chiar acum este momentul? Este nevoie in continure de atatarea spiritelor suporterilor celor doua echipe doar de dragul audientei tv? Ce credeti? Putea fi pusa o intrebare de genul: " A fost Vaslui mai buna ca Xanthi?" Dinamo inca nu a dat de echipe grele, si primul test il va avea duminica, cu Rapid.

2. Rapid a obtinut o performanta care trebuie apreciata, in conditiile in care echipa adversa a aratat totusi ceva, fata de mai modestii adversari ai dinamovistilor. O transformare in bine a echipei Rapid, avand in vedere evolutiile acesteia in ultimele meciuri: Steaua-Rapid, o repriza a doua modesta, meciurile cu FC Arges si Constanta foarte putin convingatoare fata de ceea ce se astepta de la Rapid.

3. Steaua nu mai poate fi acea echipa unica pe care Mihai Stoica o vedea ca fiind singura capabila sa reprezinte Romania in CL. Se pare, acum si cu probe concrete, ca Steaua nu este inca o forta la nivelul CL, iar in meciurile directe cu Rapid si Dinamo nu a convins, nici macar cand situatia pe teren era egala ca efectiv (pana in minutul 30)

4. Este momentul sa ne bucuram ca avem 2 echipe in grupele UEFA, care au avut o evolutie buna si in plus au adus toate cele 12 puncte puse in joc si vor conta la coeficientul de tara. Trebie sa ne bucuram si pentru Steaua, este totusi cu un pas in primavara europeana (UEFA).

Este Steaua o echipa slaba?

1.Trebuie sa intelegem ca Steaua nu este o echipa proasta, nici fantastica, dar cu adversari gen Lyon si cu valorile din echipa Stelei nu se putea juca altceva. Sau poate trebuia sa fie "razboinici", vorba patronului, sa joace deschis cu riscul de a lua mai multe.

2.Inca un scenariu posibil al tacticii lui Olaroiu: daca apararea functiona ireprosabil, in conditiile in care Lyon a avut probleme pana in min 42, in sensul ca nu a avut ocazii clare, daca Dica putea inscrie dintr-o lovitura libera, toata lumea vedea altfel meciul si nimeni nu mai zicea ca nu au jucat nimic.

3.Sa nu uitam ca, pana la urma, Steaua este echipa cea mai apropiata de calificarea in UEFA, in primavara. Pot realiza si anul acesta performante mari in UEFA, toata lumea va iesi pe strada, dl Becali va fi multumit daca vor ajunge in semifinale, unde va mai scoate ceva bani, etc...

4.De ce sa fim suparati pe infrangerea cu Lyon? Nu uitati: Lyon-Lille 4-1; peste 3 zile Lille-AC Milan 0-0 (vai de capu nostru daca jucam deschis, daca incercam sa fim razboinici)

5. pe cat de repede fac unii milioane de dolari in Romania pe atat de greu o echipa cu buget de 10 mil $ poate trece de grupele CL. Sa fim seriosi, e nevoie de jucatori de clasa si nic atunci nu se stie. Intrebati-i pe cei de la Werder Bremen, care au facut un meci excelent cu Barcelona (1-1)

INTREBARI PT VIZITATORI:
1. Cat de bun e jocul echipelor Dinamo si Rapid? Pot trece de grupele UEFA? Trebuiesc aduse imbunatatiri ?

5 comentarii:

  1. Este uimitor cum in decurs de numai 2 saptamani, Staeua de poate aduce de la extaz la agonie. Nici un comentator sportiv n-a prevazut cum va decurge meciul Stelei cu Lyon. Dupa ce am citi comentariul lui Vochin despre geniul de antrenor al lui Olaroiu, chiar incepusem sa cred ca se poate sa ne agatam de un egal, poate chiar de o calificare. Momentan cred ca se poate daca:
    -Steaua va juca la fel de bine in aparare si in meciul cu Real, dar fara greseli grave.
    -Vor incerca ceva mai mult pe contraatac, ceea ce este greu cu Real, sa fim seriosi; anul trecut ne speriam de rapid in meciul retur, iar acum am ajuns sa luam echipei Real Madrid 4 puncte.
    Putin probabil. Este interesant de stiut daca s-a intamplat vreodata ca Real sa fie eliminata din grupe...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru performanta echipe Dinamo dar in special a Rapidului, care a avut un adversar incomod. Pacat ca Steaua nu a avut sansa. Ai dreptate, Steaua trebuie sa se mobilizeze si sa incerce macar calificare in UEFA si un parcurs cat mai lung. Si acolo sunt bani, pentru ca Gigi sa fie mai linistit si mai motivat. Nu e nici o tragedie ca nu ne putem califica in CL. Acum Steaua are inca o data ocazia sa demonstreze ca poate multe in Europa, mai ales in UEFA.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum vedeti evolutia Stelei in urmatoarele meciuri? Ce strategie ar trebui sa aplice in meciurile cu Real? Eu vad problema astfel:
    -pastram ce a mers in toate meciurile, respectiv apararea
    -incercam, nu eu, Oli, sa dregem ceva la mijloc si in atac
    -sa nu uitam ca fazele fixe ne-au avantajat si de aici pot iesi goluri
    -nu in ultimul rand trebuie sa avem sansa, ceea ce cu Lyon nu am avut, ca daca aveam faceam 0-0 sinu-i mai injura nimeni acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un articol separat despre Dinamo, unu despre Rapid si unu despre meciul Dinamo-Rapid, un fel de avancronica, ca am cate ceva de spus...Se poate?

    RăspundețiȘtergere
  5. pt Doru:
    ai dreptate, Steaua se afla totusi in declin de la meciul cu Kiev; gandeste-te ca au castigat 120.000 in 2 luni, dar poate nu asta e principalul motiv al slabei lor prestatii, ar fi prea simplu de remediat.

    pt Pro steaua:
    UEFA poate fi din noua provocare pentru Steaua; de ce nu?

    RăspundețiȘtergere