29 septembrie 2006

Rapid- calificare meritata, surpriza placuta

Rapid a fost o surpriza de-a dreptul placuta, ceea ce, sincer sa fiu, speram doar, si credeam ca le va fi foarte greu sa obtina calificarea. De ce oare mi-a fost teama? Pentru ca Madeira era totusi o echipa care putea pune probleme, asa se vedea inainte de meci...acum totul se vede mult mai simplu. De ce Rapid avea "51% sanse" (Dinu Gh)?

-de la inceputul campionatului am tot urmarit acea echipa frumoasa, spectaculoasa care a facut meciuri de senzatie in UEFA anul trecut.
-ultimul meci din campionat Rapid-Constanta, nesiguranta si greselile din aparare nu erau semne care sa linisteasca in perspectiva unui meci in UEFA, in deplasare. Sincer nu prea vedeam cum isi vor reveni peste noapte, dar stiam ca vor lupta, fiindca au psihic de luptatori.
-au fost meciuri in care, in repriza a doua Rapid nu a mai jucat in atac, incercand sa conserve rezultatul, cu Dinamo si chiar cu Madeira, la Bucuresti.
-in general, multe meciuri ale Rapidului in acest campionat au fost de slab nivel, ca exprimare in teren, si-mi pare rau ca Razvan gaseste de multe ori scuze gen: "era iarba netunsa si ne-a dezavantajat", "am avut probleme de lot". Totusi in fata unor echipe ca Pandurii, UTA, Jiul...

De aici a venit si surpriza:
Rapid a jucat un fotbal curajos, a creat mult in atac, a avut ocazii de poarta, chiar mai multe decat in doua meciuri de divizia A, a luptat, a reusit sa joace si dupa pauza si in prelungiri mult peste adversara, mult mai bine decat la Bucuresti.
O alta fata a echipei Rapid, comparativ chiar cu meciul tur din Giulesti cu Madeira.

Concluzii:
1. Se pare ca atunci cand se vad cu cutitul la os, rapidistii stiu sa joace. De ce nu si in campionat? Fiindca nu e primul an cand incep modest...
2. In meciul cu steaua, la 1-0, daca, sa zicem, le trebuia 3-0, credeti ca se puteau mobiliza sa obtina scorul acesta?
3. Dupa parerea mea, Rapidul are cel mai bun lot. Daca vor creste i joc, mai ales la capitolul aparare si finalizare, s-ar putea sa avem din nou surprize frumoase n UEFA.
4. Nu in ultimul rand, trebuie subliniata revenirea dlui Copos la echipa si descoperirea placerii de a fi adevarat suporter si finantator al echipei Rapid. Se pare ca dlui Copos incepe sa-i placa fotbalul, semn pozitiv, atat pt Rapid cat si pentru fotbalul romanesc in general. E frumos sa vezi un investitor in fotbal fiind pasionat si de performanta sportiva, sa-l simti ca traieste realizarile echipei alaturi de jucatori, antrenori, si tot staful tehnic. Poate fi un semn de normalitate intr-un fotbal plin de chestii ciudate care de multe ori iti lasa un gust amar.
Sper ca va invata sa le fie alaturi si la greu (vezi ca vine meciul cu Dinamo) si toata transformarea dlui Copos in sustinator adevarat sa nu fie doar un simplu moft, legat de miza imensa pt calificarea in CL.

INTREBARI PT CITITORI
1. De ce Rapid incepe prost fiecare campionat?
2. A jucat Rapid mai bine in meciul cu Madeira fata de ultimele meciuri din campionat?

3 comentarii:

  1. Copos ar avea numai de castigat daca intr-adevar este sincer, desi cred ca este vorba numai de cele 4 mil de dolari, miza pentru calificarea in CL.
    Cat despre echipa, intr-adevar, incepe sa joace, desi avem meci greu cu Dinamo...inca un meci pierdut ar fi un pic cam nasol.

    RăspundețiȘtergere
  2. pt Florin Manolescu:
    -Rapid are inca probleme cu apararea- vezi meciul cu Constanta
    -pozitiv totusi faptul ca au jucat parca mai altceva (gandeste-te la meciurile din campionat)
    -Zicu, cica nu ar fi trebuit schimbat nici in meciul cu Steaua; o fi ceva legat de conditia fizica?
    -Copos nu stie de jucatori, eventual Razvan i-a propus, cine stie ce-o fi vazut la ei. Cat despre comportament, cred ca.. nu pre stiu exact daca se pot schimba, ramane de vazut daca s-o realiza vreu transfer. Poate e doar o chestie de imagine, de fatada, gen "uite cat de interesat sunt de binele clubului". Ramane de vazut

    RăspundețiȘtergere
  3. -excelenta analiza a situatie echipei din punct de vedere a lotului, jocului in general; am tot asteptata sa ascult o parere obiectiva a lui razvan lucescu despre forma rapidului in acest moment, dar se pare ca la TV se fac numai declaratii asa zis diplomatice. Antrenorii straini analizezaza fara jena jocul echipei proprii, cu argumente pro si contra. Antrenorii nostri, nu numai Razvan, vorbesc prea mult de factori conjuncturali (arbitri, teren, iarba mare), dar foarte rara despre jocul echipei.
    -de cord cu tine despre viitorul parcurs in UEFA: adversarii vor fi avizati de rezultatele de anul trecut; nu inteleg de ce, in aceste conditii, apar jucatori care declara ca vor depasi performanta de anul trecut, cand atacul a avut realizari unice, de ex in meciul cu Hamburg.
    Probabil vom intelege in cativa ani cat de mare si greu de realizat a fost performanta realizata de echipele romanesti anul trecut.
    Toti asteptam o crestere in joc a rapidului si Dinamo, si o calificare a Stelei in UEFA, ca in CL, sa fim seriosi...
    Cel putin bine ca vom vedea spectacol, facut de echipele noastre sau de adversari.
    PS Ciudata atitudinea razboinica a dlui Copos, tocmai cand apar in joc multi bani; in plus, vrea sa fie un fel de gigi B al echipei Rapid. Nu stiu cum de a putut reziste atata timp la criticile suporterilor, eu m-as fi lasat de fotbal sau as fi luat pozitie in fata unor reprosuri absolut corecte venite, ca intotdeuna, din partea propriilor suporteri

    RăspundețiȘtergere