01 decembrie 2006

Panathinaikos - Rapid 0-0, calificarea se joaca in ultima etapa

Rapid nu a jucat rau la Atena dar a intalnit cel mai puternic adversar din grupa. Panathinaikos s-a dovedit a fi o echipa foarte solida si bine organizata, care in dese randuri a pus mari probleme apararii rapidiste.
Degeaba am vrut noi ca Rapidul sa castige si sa se califice: realitatea de pe teren ne face sa credem ca rezultatul Rapidului in meciul de aseara a fost unul bun, avand in vedere faptul ca Panathinaikos si-a creat cateva mari ocazii de gol, in schimb ce Rapidul nu a reusit sa-si creeze mari ocazii.
Dupa ocaziile avute, Panathinaikos merita victoria, si se poate spune ca Rapidul a avut noroc in obtinerea unui rezultat egal, rezultat ce o mentine inca cu sanse de calificare in primavara UEFA.

Ce sanse de calificare are Rapidul
-Hapoel - Mlada: Indiferent de rezultat, una din cele 2 echipe var amane in urma Rapidului si va termina grupa pe ultimul loc. Cealalta va depasi Rapidul si va termina pe locul 3.
-PSG - Panathinaikos: Meciul care va decide a treia echipa calificata. In mod normal Panathinaikos va juca cu rezervele, fiind deja calificata pe primul loc. Daca insa meciul se va juca, nu vad cum PSG poate castiga in fata echipei Panathinaikos.

Putea Rapid sa fie calificata la aceasta ora?
Rapid a ratat calificarea directa, fara sa mai stea sa astepte ultimul tur.Totusi la aceasta ora ei puteau fi calificati daca:
-castiga meciul cu Hapoel, singurul meci in care s-a jucat efectiv cu ocaziile, si a primit goluri pe greseli grave de marcaj in aparare.
-castiga meciul cu Mlada, dupa aspectul jocului din a doua repriza, dar la fel, au ratat ocazii foarte mari. Trebui sa recunoastem insa, ca si Mlada putea avea la pauza cel putin 2-0 dupa ocaziile avute in prima repriza.
-putea castiga meciul de acasa cu PSG, dar la fel, indecizia atacantilor si ratarile mari din a doua repriza i-a privat de o victorie totusi meritata.

Totusi Rapid nu a facut o prestatie dezamagitoare in grupele UEFA. Cred ca este vorba mai mult de nesansa, superficialitate in atac si cateva greseli in aparare. Am ajuns sa spunem: bafta Panathinaikos in meciul cu PSG, dar asta-i situatia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu