24 ianuarie 2008

Steaua face transferuri importante

Gigi Becali umbla la pusculita
Desi se parea ca Gigi nu va face investitii in transferuri importante, desi in vara nu concepea sa mai aiba jucatori straini in lotul Stelei, iata ca transferurile spectaculoase a celor de la CFR Cluj l-au facut sa se hotarasca: a investit masiv in atacanti sud americani consacrati, fara sa se uite la bani, dar numai atunci "cand i-a ajuns cutitul la os".

Bineinteles, conform stilului caracteristic, Gigi Becali isi manifesta optimismul debordant, avand senzatia, in urma acestor transferuri, ca echipa este deja de neoprit:
"...am decis sa cumpar cel putin 4 oameni de gol. Acum o sa spulberam tot. Abia astept să văd ce vor face echipele cu care vom juca atunci cand atacantii pe care i-am adus or sa le calce prin careu"

Transferuri super tari la Steaua

Dayro Moreno - 22 ani: super atacant columbian, jucator de baza in nationala Columbiei, transferat de la echipa columbiana Once Caldas, unde a marcat 16 goluri in 16 partide.
Dayro Moreno a semnat pe 4,5 ani cu Steaua, si este decis sa faca treba la Steaua, unde se va raintalni cu colegul sau din nationala, portarul Zapata.
Se pare ca acest transfer a adus liniste in tabara stelista, problema lipsei de eficienta in atac a echipei Steaua in tur, fiind oarecum rezolvata. Desi eeste prematur sa tragem concluzii, trebuie remarcata disponbilitatea patronului, chiar si in ultimul moment, de a intari lotul cu jucatori consacrati, de valoare.


Jose Pepe Moreno - 26 ani: un alt jucator columbian, imprumutat pana in vara la Steaua, de la echipa argentiniana Independiente Buenos Aires. Imprumutat pentru suma de 200 mii dolari pe perioada returului, acesta va putea fi transferat definitiv la Steaua in vara, pentru 1,5 mil dolari.




Andres Mendoza - 29 ani: atacant peruan transferat de la echipa Metalurg Donetk, dar care a mai jucat la echipe de top din Europa: Marseille, Dinamo Moscova, FC Bruges.
Deci inca un atacant in lotul Stelei, care incearca sa scape de obsesia ineficacitatii, dupa un tur extrem de modest la acest capitol.




Concluzie:
CFR Cluj a reusit in primul rand sa schimbe atitutdinea investitorilor din fotbalul romanesc; astfel Gigi Becali investeste in transferuri, la fel si George Copos. Deja loturile primelor echipe din campionat se intaresc si cresc valoric, vom avea cu siguranta un campionat mai puternic, mai spectaculos, si sper, rezultate mai bune in cupele europene.
Si totul a pornit de la investitiile facute de CFR Cluj, care a mobilizat si patronii celorlalte cluburi in achizitionarea de jucatori valorosi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu