09 ianuarie 2008

U Cluj - retrogradata deja?

Sincer sa fiu, U Cluj s-a miscat bine in multe meciuri din tur.

U Cluj a facut multe meciuri calitativ bune, a dominat categoric Rapid pe final de meci, a invins Steaua, si a avut ghinion in multe meciuri in care au pierdut pe final.

Marele ghinion al echipei l-au constituit proprii jucatori, care au "reusit", intr-o singura faza (autogoluri multe), sa risipeasca tot ce realizase echipa de-a lungul unui meci intreg. Si marea majoritate a autogolurilor a venit pe final de meci.

Gigi Multescu si-a confirmat clasa de antrenor
Dupa ce Mihai Stoichita a fost refuzat ca antrenor, datorita pretentiilor materiale destul de mari, Multescu a acceptat provocarea de a antrena U Cluj.
Si a reusit multe lucruri bune la echipa, inclusiv victoria de senzatie impotriva Stelei. Din pacate, multe puncte au fost irosite datorita autogolurilor si marilor gafe din aparare.
Sincer, ce sa mai faca si Multescu in aceasta situatie?

Gigi Multescu a demisionat
Cu toate ca mai "putea trage de timp inca cateva meciuri", Gigi Multescu a facut o analiza obiectiva a sanselor pe care le are U Cluj de a se salva de la retrogradare, si , cu un admirabil fair-play, a ales solutia demisiei.
"Mi-am spus punctul de vedere, in momentul de fata nu mai pot sa-mi asum responsabilitatea evitarii retrogradarii. Timpul e foarte scurt pînă la reluarea campionatului si nu s-a facut nimic"

Emil Boc este optimist
Primarul Clujului, faimosul politician Emil Boc, manifesta un optimism debordant in ce priveste salvarea U Cluj de la retrogradare, pe care numai la Gigi Becali l-am remarcat:
"U are 90 la sută şanse să se salveze. Spun asta pentru e echipă de suflet a oraşului, pentru că Toni Doboş are capacitatea de a reuşi,..."

Despre CFR Cluj nici un cuvant, poate fiindca nu e o echipa de suflet a Clujului, mai degraba o echipa profesionista, care a inceput intr-adevar sa joace fotbal. De calitate!

Se va salva U Cluj de la retrogradare?
Greu de spus:
-daca nici Gigi Multesu nu a reusit, atunci cine?
-ca de obicei, unii politicieni spun lucruri trasnite: de unde 90% sanse?
-mai sunt putine etape de jucat, se vor aduce jucatori noi, antrnor nou: cum joaca o echipa dupa o restructurare majora? Nesigur. Exceptia face Otelul, care a avut sanasa unui antrenor de talia lui Grigaoras (17 jucatori schimbati, dupa care Otelul a facut senzatie in retur).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu