07 iunie 2008

Romania la Euro 2008

Mult asteptatul Campionat European de Fotbal ia startul astazi, urmand ca luni, de la ora 19.00, nationala Romaniei sa dispute primul meci in compania nationalei Frantei.

Sansele noastre la acest campionat european sunt foarte mici, deoarece grupa in care am picat este cea mai tare grupa in care Romania a avut ocazia sa joace la un turneu final de campionat european sau mondial.

Evident, presa incerca sa mobilizeze jucatorii romani si sa le gasesaca sanse de calificare, desi din punct de vedere valoric, lotul Romaniei este incomparabil sub valoarea oricarei adversare din grupa noastra.

Piturca despre nationala Romaniei:
-selectioenrul Piturca considera nationala Romaniei ca fiind una din cele mai bine organizate echipe de la campionatul european.
-evident, selectionerul doreste, ca dealtfel noi toti, ca nationala sa termine pe unul din primele 2 locuri calificante din grupe.

Mitica Dragomir considera ca daca nationala obtine minim 3 puncte , fotbalul romanesc este pe un drum bun. Intr-adevar, intr-o grupa extrem de puternica, nu prea vad cum putem reusi sa ne calificam dar exista calcule teoretice:
-sa nu pierdem primul meci cu Franta, si (dupa Stelea), obligatoriu sa castigam acest prim meci.
-sa facem egal cu Italia - acest meci este considerat cel mai greu meci din grupe.
-in ultimul meci, cu nationala Olandei, sa castigam din nou, adica sa repetam performanta de la Constanta din preliminarii.

Cel mai trist lucru este ca si adversarele nostre isi fac calcule in legatura cu meciul lor cu nationala Romaniei. In plus, trebuie sa recunoastem evidenta, au jucatori mult mai valorosi decat lotul nostru, cu jucatori care joaca la echipe de top din Europa.

Mircea Lucescu:
-un comentariu interesant, Lucescu considerand ca tot o echipa mica va castiga Euro 2008, datorita oboselii accentuate a marilor jucatori, aflati la sfarsit de sezon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu