19 iunie 2008

Romania - evolutie buna la Euro 2008

Romania - rezultate peste asteptari la Euro 2008
-nimeni nu se astepta sa castigam puncte la Euro 2008
-Romania a jucat fantastic meciul al doilea, cu Italia, si ne-a dat sperante de calificare in sferturi, desi lucrurile nu stateau chiar asa.
-cu Olanda, in condiile unei stari de oboseala accentuate,nuaveam um sa castigam.

Romania - egal cu Franta
Practicand un fotbal bazat exclusiv pe aparare, impotriva vicecampioanei mondiale, jucand cu frica, la 0-0, Romania si-a atras antipatii din partea microbistilor in general, dar si a suporterilor.
Se pare ca nu se putea iesi la joc, nu se putea incerca nimic in atac, riscand sa pierdem si punctul castigat.
Meciul Romania - Franta a fost cel mai plicticos meci de la Euro, exclsiv tacticizat, in care "autobaza" a functionat destul de bine.

Romania - meci fantastic cu Italia
Cu o nationala a Italiei obligata practic sa castige, nationala Romaniei a aratat o alta fata, reusind perioade foarte bune de joc in atac.
Sa recunoastem, ajutati si de deciziile arbitrului, care a anulat un gol valabil italienilor, si a acrodat usor un penalty romanilor, toti ne-am entuziasmat ca in ultimul meci, cu o nationala a Olandei deja calificate, vom invinge si ne vom califica.

Romania - meci rusinos cu Olanda
Toata Romania a asteptat acest meci cu nerabdare, cu speranta unei victorii si a calificarii.
Insa totul a fost un dezastru:
-Olanda a jucat ok, fara sa forteze, a construit lent, de multe ori a pierdut mingi usoare si la cateva ocazii clare au ratat cu seninatate.
S-a vazut clar ca olandezii, desi nu ne ajuta pe fata sa castigam, nici nu se omoara sa joace la castig.
-Romania nu a avut reactie in atac, a jucat exclusiv in aparare.
- aceeasi tactica din meciul cu Franta, si in plus oboseala acumulata dupa 2 meciuri foare grele.

De ce sunt dezamagiti suporterii romani?
Poate ca nu a fost deranjant faptul ca nu am invins Olanda, o echipa cu mult peste valoarea nationalei Romaniei, dar modul in care s-a abordat un meci care trebuia castigat a lasat o impresie foarte poasta a nationalei Romaniei.
A avut un singur corner si doar 2 suturi la poarta, intr-un meci pe care trebuia sa-l castigam, un meci in care Olanda ne-a invitat la joc, lasand de inteles ca nu ii deranjeaza sa ne calificam.

Concluzie:
-asta ne e valoarea, se stia de la inceput de diferenta intre nationala Romaniei si celelalte echipe din grupa.
-raportat la lot, rezultatul la Euro 2008 este foarte bun.
-raportat la jocul propriu-zis, nationala Romaniei a entuziasmat in meciul cu Italia, a plictisit in meciul cu Franta (nici un sut pe poarta) si a dezamagit profund in ultimul meci, cand practic nu a incercat sa castige.
-ne puteam califica? Daca jucam mai ofensiv cu Franta; daca Mutu marca penalty-ul in meciul cu Italia; daca Piturca pregatea meciurile in ideea calificarii din grupe.
Se pare ca meciurile au fost pregatite in ideea de a nu ne face de ras si de a obtine cateva egaluri, dar macar ultimul meci trebuia jucat altfel. Ceea ce s-a si intamplat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu