18 iunie 2008

Euro 2008: Olanda - Romania 2-0

Romania rateaza calificarea in sferturi
Mai trist este faptul ca am fost efectiv penibili, fara sa luptam pentru minge, fara sa contam in atac, desi rezervele Olandei, fara sa ne ajute pe fata, au jucat extrem de lejer, relaxat, uneori ratand cu seninatate din pozitii clare de gol.
Romania nu a lasat nici un moment senzatia ca ar putea castiga acest meci.

Prima repriza a fost pregatita la meci egal
Strategia dinaintea meciului a fost clara: mentinerea rezultatului de egalitate pana la pauza. Am reusit sa mentinem rezultatul, am avut mare noroc la cele 2-3 ocazii ale olandezilor, si nu am incercat absolut nimic in atac, desi stiam ca avem nevoie de victorie.
Am avut ciudata senzatie, ca olandezii, in afara de faptul ca pasau bine, jucau lent, oarecum previzibil si ratau prea usor din pozitii clare de gol.
Deci Olanda ne-a lasat sa ne construim jocul in atac, ne-a menajat atunci cand au avut ocazii de gol. Noi in schimb nu am jucat decat exclusiv pe aparare,ca in meciulcu Franta.
Dar si in cazul apararii, aceasta nu a mai functionat la fel de bine ca in meciurile precedente.

Repriza a doua - neputinta
Nimeni nu si-a inchipuit, mai ales dupa meciul cu Italia, ca vom fi in stare de inca o evolutie rusinoasa, prin jocul prestat, dupa ce primul meci cu Franta a fost considerat cel mai plictisitor meci de la Euro.
Nici o idee clara de atac, numai angajari pe varfuri, ineficiente de altfel, in conditiile in care aveam in teren o echipa mai mult defensiva.
Olanda, din nou, fara sa forteze , isi mai creeaza ocazii de gol, si la una din ele inscrie, dintr-o pozitie din care era totusi penibil sa ratezi.
Chiar si dupa gol, nationala Romaniei nu are nici o reactie in atac, nu reuseste sa construiasca si nic sa isi creeze ocazii clare.
Pe final, Olanda reuseste si al doilea gol, si o victorie absolut meritata.

Concluzie - jucam bine tactic, insa numai in aparare, supranumeric.
-nationala Romaniei a aratat ca se poate organiza in aparare, mai ales supranumeric, dar nu poate fi periculoasa in atac.
Meciul cu Italia a fost o exceptie, s-a jucat pe contraatac si Romania a dat senzatia ca poate chiar mai mult decat aparare.
-in meciul cu Olanda insa, poate si datorita oboselii, apararea nua mai functionat ca in primele 2 meciuri.
-in atac sigurelel idei au fost angajamentele pe Mutu, si poate se decurca el. Iata ca Mutu nu a putut de unul singur, in plus nu a fost nici in cea mai buna forma la acest turneu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu