17 iunie 2008

Eueo 2008: Olanda - Romania, ora 21,45

Astazi, la ora 21,45, pe TVR1, nationala Romaniei va intalni in meci decisiv nationala Olandei, si o victorie va fi suficienta pentru calificarea in sferturi.

Olanda - Romania este considerat meciul actualei generatii, el mai important meci din ultimii ani, o calificare in sferturi dintr-o grupa asa de puternica fiind unica pentru nationala Romaniei.

Sanse de calificare
Sansele Romaniei la calificarea in sferturi sunt legate de faptul ca nationala Olandei este deja calificata in sferturi.
In mod normal, olandezii ar trebui sa joace ceva mai relaxati cu noi, pentru a elimina Franta si Italia, siastfel sa le evite in semifinale.
Ajutand Romania sa se califice, Olanda va ptea intalni in semifinale o echipa mai slab cotata, Romania, in locul unei nationale puternice, gen Franta sau Italia.

Presa din Olanda si Italia, persoane diverse din fotbalul francez si italian fac presiuni in presa, asupra nationalei Olandei, sa joace meciul cu Romania la castig.
Pe de alta parte, sunt multi antrenori celebri, gen Arsene Wenger, care recunoaste ca , in locul lui Van Basten, ar alege tot Romania, evitand astfel Olanda si Italia.

S-a discutat mult pe tema aceasta, si se pare ca, oricum, fara acest mic ajutor, nationala Romaniei va avea o misiune foarte dificila in a obtine victoria.

Puncte slabe?
-Mutu nu este chiar in cea mai buna forma, desi, pe de alta parte, el poate rezolva meciul printr-o singura executie saufaza creata.
-Radoi nu joaca fiind accidentat, Goian nu joaca fiind suspendat, al doilea atacant va fi probabil Marius Nicolae (alaturi de Mutu), de la care toti speram, dar care nu este nici pe departe la nivelul atacantilor olandezi.
-in meciul cu Italia, marile ocazii au aparut din greselile apararii adverse, mai putin create de jucatorii nostri.
-dupa ce am facut 2 egaluri cu oarecare sansa cu Italia si Franta, dupa ce aceste echipe au foat clar invinse de Olanda, teoretic nu avem mari sanse in acest meci, numai daca olandezii ne prefera in sferturi, pentru a evita un adversar puternic in semifinale.

In fine, vom vedea ce va fi: hai Romania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu