18 iunie 2008

Mutu, Chivu, Lobont - poate sigurele valori autentice

Trebuie sa recunoastem ca singurii jucatori cu adevarat valorosi din nationala Romaniei sunt cei 3, Adi Mutu, care poate castiga de unul singur un meci, Cristi Chivu si portarul Lobont, cel mai bun jucator roman de la acest campionat.

Ce ne-am fi facut fara acesti 3 jucatori? probabil am fi aratat ca o echipa oarecare.

Mutu nu a fost in forma maxima
Desi si-a dorit foarte mult si a alergat, Mutu a fost ceva mai departe de forma aratata in campionat. Nu a fost nici in forma dar nici pregatit din punct de vedere fizic.
A avut cateva saptamani de intrerupere in pregatire, sotia sa a nascut, a fost in SUA, dar ce sa-i faci? Asta-i situatia atunci cand Mutu te califica (prin prestatii excelente in preliminarii) la Euro, si cand nationala inca depinde exclusiv de Mutu.

Chivu - mult peste asteptari
O evolutie foarte buna a lui Cristi Chivu, mult peste asteptari, mai ales ca a avut si problema de la umar. In plus, Piturca, initial, nu il vedea pe Cristi Chivu jucand doua meciuri consecutiv.

Lobont - senzational in meciul cu Italia
Fara interventiile fantastice ale lui Lobont, poate ca nu mai vorbeam de marea sansa de calificare din ultimul meci cu Olanda. Suntem inca o echipa de nivel mediu, trebuie sa recunoastem ca nu ne putem bae de la egal la egal cu marile echipe.

Cand Mutu si Chivu nu joaca la nivel maxim, nu putem emite pretentii
Asta-i situatia, am stiut dintotdeauna ca atunci cand trebuie sa castigam, depindem foarte mult in atac de Adi Mutu.
Si totul s-a bazat pe mingile lungi catre Mutu. Din pacatem izolat in atac , Adi Mutu nu a putut face mai nimic, iar echipa in ansamblu a aratat deplorabil.
Nu stiu daca intr-adevar am iesit cu fruntea sus, ultima senzatie lasata de tricolori, in meciul cu Olanda, este aceea de neputinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu