21 iunie 2008

Euro 2008: Croatia - Turcia 2-4

Asa ceva nu s-a mai vazut de mult timp: pentru a treia oara nationala Turciei reuseste sa se mentina in joc printr-un gol marcat in ultimul minut.
Scor la pauza: Croatia - Turcia 0-0
Croatii au avut o bara in min 20, si inca cateva ocazii pe contraatac, dar din pacate le-au irosit.
Scor dupa 90 de minute: 0-0
Croatii au mai avut 3-4 ocazii clare, dar se pare ca atunci cand nu ai grija sa marchezi cu turcii, pe final se poate intampla orice.
Scor la final, dupa 120 de minute: 1-1
Minutul 118: Croatia inscrie, cu marele aport al portarului advers Rushtu, si totul pae terminat.
Minutul 120+2: Rushtu trimite o minge inalta spre careul advers, si din careu, printr-unsut puternic la vinclu, tocmai cand arbitrul se pregatea sa fluiere sfarsitul meciului, turcii reusesc egalarea!
Croatii pica psihic la loviturile de departajare, si rateaza de 3 ori, in timp ce turcii marcheaza totul!

Turcia face inca o surpriza de proportii la Euro 2008
Este incredibil cum Turcia a reusit pentru a treia oara consecutiv sa remonteze handicapul de pe tabela in ultimuele minute de joc.
Mai mult: Coatia si-a menajat titularii in ultimul meci din grupa, Turcii au avut multi jucatori suspendati sau accidentati. Cu tote acestea, in prelungiri, echipa mai proaspata a fost Turcia!

Turcia poate fi un model de daruire pentru nationala Romaniei
Romania a mers la Euro 2008 cu planuri decente, si anume sa nu se faca de ras. Duap egalul cu Franta, dupa un joc anost, a urmat fantasticul meci cu Italia.
Planurile s-au schimbat, evident, ne trebuia victorie in meciul cu Olanda si eram calificati. Totusi nu am avut echipa capabila sa invinga Olanda.
Daca am fi avut determinarea jucatorilor turci? Daca am fi jucat deschis, agresiv, asumandu-ne si ceva riscuri in aparare.
Oare nu ar fi aratat mai bine jocul echipei Romaniei?
Romania la Euro 2008 nu a jucat decat printr-o aparare supraaglomerata si lansari lungi, cu speranta ca Mutu va face ceva. Poate era mai bine sa aratam ca putem conta si in atac, asa cum nationala Turciei a facut-o.
Fiindca Turcia este oricum ca valoare sub noi, dar mult peste noi ca determinare si spirit de lupta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu