20 iunie 2008

Euro 2008: Germania - Portugalia 3-2

Nationala Germaniei, in ciuda tuturor pronosticurilor, care o vedeau eliminata in sferturi de naionala Portugaliei, a reusit sa infirme pronosticurile:
-un contraatac rapid si un gol spectaculos, in min 22, urmat de un al doilea gol in min 26, la o faza fixa, i-au dus pe portughezi intr-o situatie dificila, aceea de a fi condusi clar.
-portughezii revin pana la pauza si reduc din scor: 2-1.
-nemtii se mobilizeaza, nu joaca extrem de spectaculos, se organizeaza foarte bine in aparare si mai reusesc un gol , tot la o lovitura libera - faza fixa.
-Portugalia nu mai reuseste pana la sfarsitul meciului decat un gol si parasesc competitia.

Germania - clificare surpriza
-Beckenbauer declara inainte de meic c a germania nu poate trece de sferturi.
-Portugalia, cu jucatori tehnici si un joc bun in grupe nu a mai realizat un meci bun, dezamagind in sferturi.
-Germania venea dupa 2 meciuri relativ modeste in grupe: infrangere cu Croatia si o victorie fara glorie impotriva Austriei.

Si totusi, printr-o organizare excelenta a jocului, prin disciplina si dedicatie, prin specularea la maxim a fazelor fixe (au inscris 2 goluri din faze fixe), au reusit ceea ce nici Beckenbauer nu cedea: sa elimine una din favoritele la titlu.

Germania - favorita la disputarea finalei Euro 2008
Evident, pronosticurile se schimba dupa un joc bun: Germania este catalogata drept favorita la castigarea semifinalei, indiferent ca va juca cu Turcia sau Croatia.
Se presupune ca Germania nu poate pierde de 2 ori in fata Croatiei, in timp ce Turcia, in cazul calificarii, nu este vazuta ca fiind un adversar foarte dificil.

Germania - Portugalia 3-2
Au inscris:
1-0 B. Schweinsteiger (22)
2-0 M. Klose (26)
2-1 Nuno Gomes (40)
3-1 Ballack (61)
3-2 H. Postiga (87)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu