22 iunie 2008

Euro 2008: Olanda - Rusia 1-3 , dupa prelungiri

Rusia - marea surpriza a Euro 2008
Nationala Romaniei a vrut sa fie una din surprizele Euro 2008. Insa nu a reusit.
Rusia in schimb a entuziasmat in meciul de aseara printr-un fotbal foarte agresiv, bazat in mare parte pe atac.
Rusia a reusit sa entuziasmeze aseara, intr-un meci in care si-a creat numeroase ocazii de gol. Spre deosebire de Romania, care a mizat pe aparare, Guus Hiddink a mizat eclusiv pe atac, constient fiind ca o retragere in aparare impotriva Olandei ar fi fatala.
Astfel Rusia a reusit sa deschide scorul in min 56, si numai sansa a dus la egalare, in min 86, cand van Nistelrooy a egalat inscriind cu capul, dupa o lovitura libera.

Toti se asteptau ca Olanda sa-si revina in prelungiri si sa castige. A fost insa exact invers: rusii au jucat fantastic prelungirile, dominand clar Olanda, cazuta fizic.
Si au reusit nu numai sa castige, ba chiar sa inscrie 2 goluri si sa mai si rateze alte ocazii.

Rusia si Turcia au fost adversarele (si invinsele) Romaniei in meciuri amicale
Desi Romania a invins in amicale atat Turcia cat si Rusia, iata ca atat Turcia, dar mai ales Rusia, au reusit la Euro 2008 meciuri de mare spectacol - noi ne asteptam ca nationala Romaniei sa fie surpriza Euro 2008.
Romania a ales in locul spectacolului un joc inchis, bazat exclusiv pe o aparare supraaglomerata si pe ce o iesi in atac.
Ca urmare, Romania a parasit Euro 2008 dupa un meci extrem de slab in fata Olandei, dupa ce si in primul meci fusese criticata pentru jocul pragmatic, lipsit efectiv de spectacol.

Olanda - Rusia 1-3 (1-1)
Au inscris: Pavlyuchenko - min 56, Van Nistelrooy - min 86, Torbinskiy - min 112, Arshavin - min 116.


In semifinale: Rusia va juca cu invingatoarea dintre Spania si Italia. Va fi un meci la fel de spectaculos, fiindca Rusia, chiar si cand pierde, face spectacol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu