13 iunie 2008

Romania - Italia , ora 19.00, pe TVR1

1. Meciul din aceasta seara, Romania - Italia, transmis live de TVR1 incepand cu ora 19.00, este poate cel mai asteptat meci al nationalei Romaniei la Euro 2008, in special datorita rezultatului de egalitate obtinut de Romania in meciul cu Franta.
2. Desi diferenta de valoare este evidenta in favoarea Italiei, noi speram la un rezultat bun, in special datorita meciului foarte slab realizat de Italia cu Olanda in meciul de debut.

Avem sanse la un rezultat bun?
-sanse teoretice avem, sanse practice ceva mai mici (sa nu zic foarte mici).
-Italia s-a dovedit slaba in aparare in meciul cu Olanda, in timp ce noi am fost inexistenti in atac in meciul cu Franta, deci cum vom reusi sa inscriem?
-atacul Italiei in meciul cu Olanda a fost bun, dar au avut si ceva ghinion la finalizare: 6 ocazii clare de gol au avut italienii cu Olanda.
-Mutu, din pacate, nu este in forma, se vede clar din jocul cu Franta, si sunt mici sanse sa-si revina in doar 4 zile.
-marea majoritate a comentatorilor menajeaza jucatorii nationalei, acordandu-le sanse la un rezultat bun, dar de fapt fiind pesimisti in privinta deznadamantului final.
-suntem totusi echipa care nu a reusit sa dea un sut pe poarta intr-un meci intreg, deci trebuie schimbat ceva la mijloc si in atac.

Cum vom juca?
-daca vom juca la fel ca in meciul cu Franta, nimeni nu da sanse nationalei noastre. Si se pare ca asa vom juca, asta ne este lotul, mai mult nu ne putem permite.
-daca vom incerca ceva mai mult pe atac, se pare ca ne vom descoperi ceva mai mult in aparare: Piturca pregateste o echipa ceva mai ofensiva, inlocuindu-l pe Nicolita cu Florentin Petre.
-probabil vom incerca sa fim ceva mai activi in atac, dar pana la urma vom juca la fel de defensiv ca si in meciul cu Franta.
-daca vom primi gol, vom avea sanse mici sa egalam.

Cum putem inscrie?
-nimeni nu isi face iluzii sa reusim ceva pe contraatac, mai ales in conditiile in care Mutu nu este in forma si ceilalti participa mai mult la faza defensiva.
-mai degraba vom avea sanse de a da gol din lovitura libera sau la un corner, Goian fiind foarte bun marcator la cornere.

Concluzie.
Meciul Romania - Italia este un meci dezechilibrat din start, pe care il vom trai la cote maxime, in special datorita mediatizarii excesive pe toate canalele de televiziune.
Evident, nu avem sanse mari: sa ne amintim ca inainte de debutul la Euro 2008, sansele noastre de calificare se legau de meciurile cu Franta si Olanda, meciul cu Italia fiind considerat foarte dificil.
Faptul ca Italia a avut probleme in aparare cu Olanda nu insemna mare lucru: sa ne gandim si la executiile atacantilor olandezi, nu numaila apararea italiana slaba. Oare atacul nostru potae profita de slabiciunile din apararea Italiei?
Vom trai si vom vedea ce va fi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu