02 aprilie 2009

Austria - Romania 2-1

Incredibil dar adevarat: nationala Austriei, cu o echipa foarte tanara si multi absenti in lot, a reusit sa invinga nationala Romaniei, dupa ce a revenit de la scorul de 0-1.
Golurile au fost marcate in prima repriza, la greseli grave de ambele parti:
-0-1, gol Tanase, la o grava greseala a portarului austriac.
-1-1, gol Hoffer, la numai 1 minut de la golul nostru.
-2-1, inscrie acelasi Hoffer, la o nesincronizare in apararea noastra.

O prima repriza inceputa foarte bine de nationala Romaniei, dar terminata prost, datorita greselilor si ezitarilor din aparare.
Repriza secunda a insemnat un asalt continuu la poarta austriecilor, care s-au retras in speranta mentinerii rezultatului. Am dominat copios, au fost si ocazii de gol, insa golul nu a venit.
Asa ca, inca o infrangere, de aceasta data nemaiexistand scuza adversarului, ca in cazul Serbiei.
Romania a aratat ca o echipa slaba in aparare, unde au aparut greseli grave, si neeficienta in atac.

In min 84 a fost introdus Max Nicu, care a reusit sa dea o pasa foarte buna. Pacat ca Piturca nu l-a introdus in teren de la pauza, fiindca un jucator titular in Bundesliga la echipa de pe primul loc nu poate fi slab, din contra.

Piturca trebuie sa plece
Poate ca Piturca nu este un antrenor slab, fiindca de multe ori a reusit rezultate bune si foarte bune la nationala.
Insa de cand nationala Romaniei a pierdut in meciul cu Olanda, de la Euro 2008, ceva s-a schimbat la lot, in relatia Piturca jucatori.
Evident ne-a parasit si norocul, acel noroc care ne-a ajutat sa castigam cu Olanda in preliminarii, intr-un meci in care am cam fost dominati.
Ceva se intampla la nationala, multi jucatori sunt depasiti de situatie si, desi este vizibila forma slaba a unora, ei continua sa fie convocati si titularizati, in detrimentul altora.
Ori, in aceste conditii, numai demisia lui Piturca ar mai rezolva ceva.

Franta - Lituania 1-0
Nationala Lituaniei, fara mari vedete in lot, a fost foarte aproape de un rezultat de egalitate. La fel ca si in primul meci, Franta a castigat pe final de meci, cand Ribery a reusit golul victoriei, o victorie de altfel meritata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu