16 decembrie 2007

Fotbal liga 1: etapa 19

Rezultate si comentarii etapa 19 din liga 1. Cu aceasta etapa spunem adio fotbalului intern pe acest an, destul de zbuciumat pentru echipele fanion ale fotbalului romanesc:

Vineri, 14.12.2007

Gloria Buzau - Ceahlaul 4-1
Aflata intr-o pozitie destul de incomoda in clasament la un moment dat, Gloria a reusit, sub conducerea lui Fane Stoica, o revenire spectaculoasa, si sperante de salvare de la retrogradare. Dar pana acolo se pot intampla multe, mai sunt totusi 15 etape.

Sambata, 15.12.2007

Gloria Bistrita - Rapid Bucuresti 1-2
Un meci dupa care Jan Padureanu a declarat: "Dupa modul in care a jucat, Rapid nu arata ca o echipa de campions league" . Intr-adevar cine a vazut meciul nu poate fi impresionat de jocul echipei Rapid, care bifeaza 3 puncte si atat.

Otelul Galati - Pandurii 3-1
Otelul revine in clasament cam pe acolo pe une ii e locul, gartie cui? Lui Grigoras. Si totusi Otelul a avut putin sansa, jucand din min 4 cu om in plus, in urma unui fault in careu. Un rosu acordat prea usor? Victorie absolut meritata, per ansamblu.

U Craiova - Poli Iasi
Craiovenii au jucat un meci considerat de importanta vitala, cu o contracandidata la retrogradare, datorita pozitiei nu tocmai sigure din clasament. Mai mult: s-au vazut condusi la pauza cu 1-0. Faptul ca pana la urma au castigat, poate fi explicat si prin tactica defensiva aleasa de Ionut Popa in repriza a doua.

Duminica, 16.12.2007

Dacia Mioveni - UTA 0-1
Dacia n-a profitat de sansa jocului pe teren propriu, si a pierdut 3 puncte importante intr-un meci cu o candidata directa la retrogradare. Pregatirea de iarna va fi extrem de importanta, multe echipe fiind amenintate de retrogradare, lupta ramanand deschisa. UTA face un mic pas in clasament, trecand de pe 17 pe 16.
Forza Magiun!

U Cluj - Unirea Urziceni 0-2
Pai cum sa nu apreciezi Unirea Urziceni, echipa cu un lot fara mari vedete, dar cu un management profesionist. Sa nu uitam antrenorul, Dan Petrescu si faptul ca Unirea Urziceni a fost clar dezavantajata in cateva meciuri. Si cu toate aceste Unirea se afla pe pozitia a treia, pe deplin meritat.

FC Vaslui - Dinamo 2-1
Meci incredibil de disputat, cu multa risipa de energie si multe contacte dure, fara menajamente. FC Vaslui reuseste o surpriza, dupa multe etape in care echipa parea sa fi intrat intr-o prelungita criza de forma. Desi Bratu a marcat, nu inteleg inca cum poate justifica contractul bun pe care-l are. Si-ar mai fi cativa in situatia lui...
Culmea, dar acest meci poate fi in favoarea luarii unor decizii sanatoase in pauza competitionala. Va intelege dl Borcea care e problema la Dinamo? Greu de spus....

Steaua - Farul 3-0
Pentru prima oara in acest campionat Steaua reuseste o victorie clara, fara dubii. Din nou Zaharia se doveste un marcator de clasa, cel putin la jocul cu capul. Dupa un tur extrem de slab, la Steaua se pregatesc remanieri masive. In plus, Gigi Becali va umbla la bani pentru stimularea adversarilor lui CFR Cluj, in tentativa de a-i prinde din urma. Totusi calculele nu-s asa de simple precum le vede Becali.

Poli Timisoara - CFR Cluj 1-0
Victorie de senzatie a lui Poli, pe final de meci, printr-un sut de senzatie al lui Aliuta. Campionatul se relanseaza si CFR Cluj va trebui sa arate ca si in retur va fi cea mai buna, desi se pregateste o coalitie la Bucuresti...tipic romanesc, balcanic. In ciuda infragerii de asta seara, CFR Cluj ramane prima favorita la castigarea titlului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu