27 decembrie 2007

Mutu si Piturca, cei mai buni in 2007

Se pare ca anul 2007 a fost un an fara probleme in ceea ce priveste alegerea celui mai bun fotbalist si antrenor roman. Si asta pe fondul performantei remarcabile a Nationalei de fotbal a Romaniei in preliminariile Euro 2008.

Adi Mutu - cel mai bun jucator roman in 2007
1. A contribuit decisiv in calificarea echipei nationale la Euro 2008.
2. A avut un sezon excelent la Fiorentina, niciodata un fotbalist roman nefiind asa de bine cotat si apreciat intr-un campionat ca cel al Italiei. Presa de fotbal din Italia e uneori dura, critica, dar obiectiva mai intotdeauna.
3. Inca o data repet: Hagi nu a avut un astfel de sezon in cariera lui. Evident, nici Mutu nu a avut prestatia magnifica pe care Hagi a avut-o la campionatul mondial de fotbal din 1994; si asta fiindca nu a prea avut parte de turnee finale.
Sincer, e ceva fantastic ce se intampla cu Adi Mutu de la intoarcerea in Italia si mai ales de cand s-a insurat; se pare ca Adi si-a regasit echilibrul, pierdut pe undeva prin barurile londoneze.

Victor Piturca - cel mai bun antrenor roman

1. Au fost aproape toti impotriva lui, dupa primele doua meciuri, cu Bulgaria si Albania; dar a avut taria si incapatanarea sa mearga pe ideea lui, sa nu tina cont de sugestiile (uneori rautacioase) presei.
Acum, dupa razboi (calificare), toti il lauda si-l perie...comportament tipic romanesc.
2. Piturca, in afara de faptul ca a calificat echipa nationala la Euro 2008, a impus un climat de disciplina si rigurozitate la lot. Pe vremea lui Iordanescu, baietii erau paziti la hotel, sa nu cumva sa plece nopatea la sprit, desi aveau meci de calificare peste 2 zile (vezi meciul cu Cehia din deplasare).
3. Piturca a reusit aceste performante in conditii dificile, de multe ori cu un lot incomplet, clar inferior valoric nationalei Olandei. Cu toate aceste probleme, am reusit sa luam 4 puncte Olandei, numai si numai prin disciplina, daruire si un pic de noroc...si fara "pupat iconite".

Piturca este selectionerul anului, ca sa fim mai exacti. Ca si antrenor, mi-e teama ca Dan Petrescu, Sabau, Andone sau Rednic ar putea sa-i creeze ceva probleme intr-o competitie directa. Insa momentan nu se pot face comparatii intre antrenorii din Liga 1 si selectionerul nationalei. Pentru ca datele problemei sunt oarecum diferite.

PS Participati la sondajul "cel mai bun antrenor"; puteti vota 2 antrenori preferati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu