23 decembrie 2007

Salarii in fotbalul romanesc - Cristian Pulhac

Desi patronii parca au innebunit in lupta pentru ploconul de 5 milioane de euro venit dintr-o eventuala calificare in grupele Champions League, ei se dovedesc a fi, pe cat de mari sunt la capitolul financiar, pe atat de mici la capitolul morala, fair-play si corectitudine fata de jucatori.
Iata cateva exemple care sincer m-au dezamagit:

CRISTIAN PULHAC: la Dinamo totul era frumos, in vara Borcea promitea un parcurs senzational in campionat si calificarea in premiera in Champions league. N-a fost sa fie, in spercial datorita infatuarii actionarilor, sentiment transmis in mare parte si jucatorilor...sau poate a fost si scanadalul legat de banii dati de Becali pt meciul castigat de Dinamo cu CFR Cluj.
Aflu cu surpindere ca Pulhac are un salariu de numai 37.000 de Euro, zic eu destul de mic fata de valoarea jucatorului, in timp ce psihologul si omul care le stie pe toate la Dinamo, Cornel Dinu, banuiesc ca are un salariu ceva mai mare.
Ce fac Dinu la Dinamo? A anticipat o eventuala criza la echipa? Si au fost cateva in ultimii ani. A
facut ceva cocret pentru echipa? Nu am sesizat acest lucru, intotdeauna antrenorul fiind cel care a adus rezultate (Rednic sau Andone).

De ce Pulhac, om de baza la Dinamo castiga doar 37.000 de euro? De ce Dinu (spun gurile rele) castiga in jur de 10.000 de dolari pe luna?
Poate pentru ca dl Badea nu se mai baga in partea executiva; poate pentru ca dl Cristi Borcea si dl Turcu in afara de bani, avere si scoala vietii se baga acolo unde nu se pricep, si momentan nu realizeaza ca a face performanta in fotbal e mai dificil decat a face avere de milioane de dolari in Romania.

PS Cat a castigat Zenga in 3 luni de zile la Dinamo? 150.000? 300.000?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu