28 decembrie 2007

Fotbal romania: transferuri

Asa cum bine remarca Catalin Tolontan: "Nu se întîmplă mare lucru. Bucureştiul vorbeşte despre transferuri, Clujul le face."
Asa cum am mai specificat, singurul club care adopta o politica profesionista de transferuri este CFR Cluj, care are totusi o strategie clara:

CFR Cluj
1. In timp ce Steaua, Dinamo si Rapid isi intaresc loturile la nivel declarativ, CFR Cluj a facut deja cateva achizitii importante si oarecum costisitoare pe plan material. La Cluj a ajuns un jucator suedez care va avea 500.00 de dolari contract pe an. Se pare ca vor mai veni 2 sud-americani (daca nu au ajuns deja). In privinta marelui transfer de 20 milioane de dolari, apare Andone care pune lucrurile la punct:"ce sa fac cu un jucator asa de scump? imi castiga el meciurile de unul singur? mai bine iau 4 jucatori buni de banii astia."

Steaua Bucuresti
1. Scouterii Stelei, respectiv Adi Ilie si maestrul Argaseala au realizat deja un transfer de care sunt mandri: Habibi sau cam asa ceva. Deja au aparut comentarii haioase pe marginea acestui transfer (jucator necunoscut, de la o echipa de pluton din Belgia), si bineinteles dl Argaseala a reactionat imediat.
2. Steaua mai urmareste transferul lui Palimaru si a doi jucatori de la Jiul Petrosani. Transferurile sunt ok in principiu, dar Steaua tinteste sus de tot, in champions league. Nu e suficient fratilor, nu mai merge cu bani putini, sa fie clar.

Rapid Bucuresti
Faimosul om de afaceri George Copos incearca sa faca o tranzactie avantajoasa: aducerea lui Szekely de la Otelul la Rapid. Insa au trecut vremurile cand jucatorii de perspectiva se vindeau pe bani putini. Asa ca, calculat cum il stim a fi domnul Copos, transferul va cadea.

Dinamo Bucuresti
Vechea tactica de transferuri continua la Dinamo: aducerea unor fosti jucatori dinamovisti, pe criterii de "pret mic" si mai putin pe criterii valorice. Hai sa mai repet inca o data: dl Borcea a destabilizat echipa in vara, prin declaratiile arogante si fanfaronadele deja tipice din aparitiile televizate - saracii baieti chiar au inceput sa creada ca sunt invincibili.

CONCLUZIE
Nici Dinamo, nici Steaua si nici Rapdiul nu sunt dispuse sa investeasca la fel ca CFR Cluj. Probabil se gandesc ca vor opri CFR-ul motivand adversarele si vor face astfel economie de bani. Ce distractie va fi in retur, abia astept!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu