24 noiembrie 2006

Rapid -Mlada Boleslav 1-1

Un meci foarte spectaculos, cu foarte multe ocazii de poarta, in care Rapid a avut o evolutie slaba in prima repriza si a facut o excelenta repriza secunda, cand au atatcat in valuri poarta cehilor.

Nu trecusera decat 12 minute si Mlada ratase deja 3 mari ocazii la poarta Rapidului, doua din ele in faze de sigur cu portarul. Excelenta evolutia portarului Dani Coman (pentru a cata oara!), care inca o data salveaza echipa in momente critice. Daca la pauza ar fi fost 2-0 sau 3-0 pentru Mlada Boleslav, nimeni nu s-ar fi mirat.
Fotbalistii cehi au aratat valoare si au luptat exemplar in primele 45 de min, cand puteau rezolva meciul. E adevarat ca nici apararea rapidista nu a excelat, gresind destul de grav la anumite faze, pierzand mingi la centrul terenului, care s-au transformat in ocazii periculoase.

Repriza a doua arata o alta fata a Rapidului, care domina jocul, uneori categoric. Rapidul reuseste sa egaleze, printr-un sut la vinclu al lui marius Constantin, si continua atacurile la poarta adversa, creindu-simarii ocazii de gol. Numai imprecizia atacantilor a dus la acest rezultat, partial favorabil: V Moldovan rateaza singur cu portarul din 6 metri, la o lovitura cu capul, Zicu in ultimul minut rateaza din 10 metri.

Pacat de rezultat, Rapidul ar fi putut castiga meciul, la fel de bine cum si Mlada ar fi putut decide meciul in prima repriza. Abia acum rapidistii regreta usurinta cu care au ratat mari ocazii in meciul cu Hapoel, si care, daca s-ar fi terminat cu victoria Rapidului, aceasta a r fi fost deja calificata acum.

Sanse de calificare:
Numai victoria in meciul cu Panathinaikos ii asigura in mod sigur calificare in UEFA, un egal fiind suficient numai in cazul unor rezultate favorabile in celelalte jocuri: Mlada si PSG sa piarda sau sa faca egaulri in mecirile pe care le mai au de disputat.


In alt meci din grupa:
PSG - Hapoel Tel Aviv 2-4 !
(exceptional rezultat al fotbalistilor israelieni, care sunt deja calificati in primavara UEFA; ce buna era o victorie la tel Aviv, dar asa se-ntampla cand atacantii rateaza ocazii clare iar apararea ia goluri din faze care nu anunta nimic)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu