21 noiembrie 2006

Steaua - Dinamo Kiev, meci decisiv in Champions League

In aceasta seara, pe terenul din Ghencea, Steaua va disputa poate cel mai important meci al stagiunii de toamna. Avand in vedere faptul ca o victorie sau un egal ar insemna calificarea in primavara europeana (Cupa UEFA), meciul va fi extrem de disputat, fara menajamente.

Chiar si o infrangere la un scor mai mic de 4-0 in favoarea echipei din Kiev nu ar fi suficient pentru calificare, cei din Kiev avand nevoie de inca un rezultat pozitiv, in ultimul meci din grupa impotriva Real Madrid.

Patronul echipei Dinamo Kiev, un Gigi Becali al fotbalului ucranian, ofera o prima de 50.000 de dolari de jucator pentru victoria echipei proprii in meciul cu Steaua. Deci, din partea celor din Kiev exista o motivare mai mult decat suficienta.

Fotbalistii stelisti se arata increzatori in privinta meciului, fac declaratii optimiste, se asteapta reintrarea in teren a lui Mirel Radoi, si sunt oarecum linistiti, la adapostul acelui fantastic 4-1 din partida tur. Sa nu uitam insa ca Steaua nu a prea jucat fotbal de calitate in ultimele etape de campionat si multi fani Steaua sunt ingrijorati in ceea ce priveste rezultatul de diseara.

Aflam din statistici ca:
-Steaua are cea mai mica posesie a mingii in meciurile din Champions League.
-Echipa Steau a fost cea mai "combativa" echipa din Champions League la capitolul faulturi.
O statistica obiectiva, care se bazeaza numai pe jocul fdin teren, fara interpretari subiective. Concluzia:
Inca nu avem echipe suficient de puternice pentru Chanpions League, dar calificarea in grupe are o miza imensa pentru patronii echipelor (aprox 4 milioane de dolari profit, in cel mai rau caz).

Sa speram totusi ca stelistii se vor putea mobiliza si sa obtina un rezultat bun, care sa le asigure deja calificarea in primavara UEFA. Pentru ca Dinamo Kiev este o schipa ceva mai accesibila decat Real Madrid sau Olipique Lyon. Bafta Steaua!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu