17 august 2007

Fotbal liga 1: etapa a patra

Vineri 17 august 2007

Unirea Urziceni - Poli Timisoara 4-1 (1-0)
O infrangere umilitoare pentru Poli Timisoara, spectacol in repriza secunda, cand Unirea a inscris de 3 ori, ratand si alte ocazii clare. Fara Ganea si Plesan (transferat) Poli nu a mai arata apetitul ofensiv din meciul cu CFR, nerusind nimic in atac. Victorie neasteptat de clara, chiar si pentru Dan Petrescu sau MM Stoica, care se asteptau la un meci mai dificil. Un meci frumos, dupa o saptamana cam trista in cupele europene.

Poli Iasi - Gloria Buzau 3-0 (1-0)
Victorie clara pentru Poli Iasi, care a controlat jocul tot timpul, in timp ce Gloria nu a prea reusit sa ameninte poarta lui Branet. Dupa un meci extrem de disputat pe Ghencea, Poli confirma forma buna in care se afla, exceptand meciul de debut, de la Timisoara. Gloria Buzau se anunta de pe acum ca una din candidatele la retrogradare, daca nu se va schimba ceva in jocul echipei.

Sambata 18 august 2007

FC Vaslui - Gloria Bistrita 2-0 (2-0)
Desi FC Vaslui a condus la pauza cu 2-0, Gloria Bistrita a dominat repriza a doua, si numai nesansa a facut ca Gloria sa nu marcheze cel putin un gol. Un fotbal spectaculos al Gloriei Bistrita, desi au plecat cativa titulari vara aceasta. Ghinionul i-a privat pe bistriteni de un rezultat bun la Vaslui. Poate ca un rezultat de egalitate era mai echitabil, dupa aspectul jocului.

Pandurii Tg Jiu - Universitatea Craiova 2-0 (0-0)
Derby-ul Olteniei, un meci extrem de disputat, nicidecum castigat dininte de U Craiova. Pandurii au castigat, continuand forma buna aratat in campionatul trecut. In schimb U Craiova, cu pretentii la cupele europene, inainte de incepera campionatului, se afla deja la a treia infrangere, dupa un 4-0 spectaculos in prima etapa, cu Farul.

Dinamo Bucuresti - Dacia Mioveni 1-1 (0-0)
Dinamo, cu multi jucatori indisponibili sau obositi dupa epuizantul meci cu Lazio nu a reusit decat un egal. Dacia Mioveni a sperat la un rezultat favorabil, s-a aparat organizat, a reusit sa dechida scorul prin Daouda, in min. 58, la un corner (lovitura de cap), si au incercat sa pastreze rezultatul prin orice mijloace. Nu au avut sansa, in min. 92 Danciulescu reusind sa egaleze. Dinamo putea chiar sa castige in min 95, cand Liviu Ganea a trimis balonul in bara. Dinamo a jucat slab, mult prea slab pentru pretentiile care le are.

Duminica 19 august 2007

UTA - U Cluj 1-1 (1-1)
Un meci intre doua echipe ce vor avea probleme in ce priveste retrogradarea. UTA a deschis scorul, U Cluj reusind egalarea prin coreeanul Park, cu un sut de la 40 de metri, cu concursul portarului Daniel Tudor, care a gresit grav. Un meci oarecum anost, de mijlocul clasamentului, fara alte reusite.

Rapid Bucuresti - Otelul Galati 4-2 (4-2)
O prima repriza de mare spectacol, cu nu mai putin de 5 goluri marcate. Otelul galati a pierdut meciul in primul rand datorita greselii grave a portarului propriu, care a fost eliminat la un hent in afara careului. Rapid a condus din min 3, gol Mazilu, Otelul egaleaza prin Jula, din penalty. Dupa 2-1 pt Rapid (gol Maftei din lovitura libera), Otelul, in 10 oameni reuseste sa egaleze din nou. Insa finalul reprizei este dezastruos pentru Otelul, Rapid inscriind de 2 ori intr-un minut. Repriza a doua nu a mai adus goluri, fiind dominata clar de Rapid.

Farul Constanta - Ceahlaul Piatra Neamt 2-0 (0-0)
Prima victorie pentru Farul, primele puncte din actualul campionat. Dupa calculele antrenorului Gache, Farul este in grafic, ei avand planificat sa castige 3-4 puncte in aceasta etapa si cea viitoare. Primele 3 puncte le-au castigat deja...

CFR Cluj - Steaua Bucuresti 0-0
Un derby care in mare parte a dezamagit, un derby cu duritati, multa incrancenare si mai putin fotbal. Meci dezechilibrat din min 11, cand Goian a faultat ca ultim aparator si a fost eliminat. O echipa CFR Cluj care, desi a dominat, repriza a doua aproape total, nu a reusit sa-si creeze decat 2 situatii de gol: in min 45, cand Didi a sutat slab din careu si in min 70, cand Trica rateaza un penalty, corect acordat. Putea castiga CFR Cluj, desi dupa aspectul jocului, oarecum nemeritat. Steaua s-a descurcat excelent in 10 oameni, reusind sa se apere cu succes. Gigi Becali il ataca dur pe Hagi dupa meci si se pare ca la Steaua s-a declansat conflictul patron-antrenor. Sincer, poate ca e singurul meci al echipei Steaua care mi-a placut in acest campionat, un meci in care Steaua a demonstrat ca are o aparare extrem de puternica si ca ramane principala candidata la titlu...poate si Rapid?.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu