02 octombrie 2006

Dinamo - Rapid, un derby care nu a dezamagit

In ciuda rezultatului inregistrat, Rapid a facut cel mai bun meci din actualul campionat. In evidenta crestere de forma, Rapid a aratat ca poate face fata unui meci tare in campionat la 3 zile de la meciul epuizant cu Madeira.
Dinamo a fost surprinsa de jocul Rapidului, nerusind sa-si impuna, pana in minutl 60, jocul obisnuit, fiind nevoiti sa joace cu mingi lungi in adancime. Golul din min 60 a fost inceputul unei perioade excelente de joc, de 30 min, in care au reusit sa inscrie de 3 ori (Ganea, Ze Kalanga, Cl Niculesu)

DE CE A PIERDUT RAPID
-primul gol a fost marcat dintr-o grava greseala de marcaj, Ganea fiind complet liber in careu. Unii considera ca si Coman ar fi de vina ca nu a iesit la centrare.
-Zicu a facut un meci foarte bun, fiind unanim apreciat; ca si in alte meciuri el a trebuit shimbat fiind obosit. Momentan nu poate duce un meci pana la capat, dar bine macar ca isi intra-n forma, in perspectiva meciurilor din UEFA.
-o tactica oarecum superficiala si de automultumire cu rezultatul de 1-0; la acest scor trebuia mai multa agresivitate pe contraatac. La fel s-a intamplat si in meciul cu Steaua, cand s-a jucat la 1-0.
-oboseala fizica si mai ales mentala, care nu le-a permis sa revina dupa ce au primit primul gol.
-poate fi reclamata si o greseala de arbitraj, Buga fiind faultat in careu in repr. a doua.

DE CE A CASTIGAT DINAMO
-Dinamo a avut puterea sa lupte pana la capat, sa creada in victorie, chiar daca au fost condusi din min 3
-introducerea lui Ganea si greselile de la primul gol, au permis dinamovistilor sa joace in continuare un alt fotbal, evident si pe caderea fizica si psihica a adversarilor.
-inca o data trebuie remarcata eficienta atacului dinamovist, cand echipa este lasata sa joace de catre adversar.
-Dinamo, ca si Steaua la kiev, a avut o productivitate remarcabila in atac: ocazii putine, aproape toate fructificate.
-victoria in final este meritata, dar raman la parera ca Rapidul a jucat frumos si nu de aici au aparut problemele Rapidului in campionat.

Dinamo si Rapid sunt in crestere:
-Dinamo a reusit sa convinga pe cei care o contestau (atat ca valoare cat si ca rezultate din campionat), ca este o echipa puternica si rezultatele nu sunt chiar intamplatoare.
-Rapid, la cel mai bun meci al ei din actualul campionat, dar impotriva unei echipe puternice, nu reuseste sa inscrie al doilea gol care, cu mai multa determinare se putea marca. Poate ca este o greseala de tactica gresita, sa incerci sa joci la rezultat cand ai doar 1-0. Dinamo la 2-1 nu a jucat la mentinerea rezultatului. Rapid a avut antecedente, in meciul cu Steaua si cu Madeira acasa.

INTREBARI PT CITITORI
1. Ce v-a placut in jocul echipelor.
2. Ce credeti ca trebuie modificat in jocul echipei preferate? Totusi in UEFA standardele sunt mai ridicate, echipele incomparabil mai puternice.
3. Ce parere aveti de comentariile arogante ale conducatorilor echipei Dinamo de dupa meci? Dar despre contestaiile dlui Dinu Ghe. la adresa arbitrajului?
4. A gresit Razvan Lucesu sau au fost doar greseli individuale.
5. Considerati normal ca dupa meci fanii celor 2 echipe sa discute civilizat pe bloguri despre meci, greseli, faze contestate, despre fotbal in general? Mi-ar palcea sa cred ca se poate vorbi exclusiv civilizat, fara injurii si mistouri inutile. Ce ziceti?

R Lucescu - sunt momente in care iti iese totul, cum a fost Rapidul in primavara; asta-i fotbalul, exista meciuri in care joci foarte bine si nu castigi
M Rednic - am avut probleme la constructie in prima repriza.

4 comentarii:

  1. Rapid va fi echipa de anultrecut cand va avea atacanti gen Buga si D Niculae, care au insemnat foarte mult pentru echipa.
    Buga munceste mutl, este foarte util si in faza de aparare, totusi ca atacant..in meciul cu madeira a ratat din 6 metri.
    In rest echipa joaca bine si cred ca va urca in clasament.

    RăspundețiȘtergere
  2. Marile realizari ale rapidului s-au bazat pe jocul foarte organizat al echipei si pe golurile de senzatie ale unor atacanti aflati in forma maxima.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dinamo a inceput bine si anul trecut, dar a obosit prea repede. Mi-e teama sa nu se intample si anul asta la fel, desi Rednic poate va reusi sa-i tina sub control. In plus nu mai sunt conflictela nivel de conducere, dupa cum bine recunostea si Turcu. Un mic sfat pt domnul Turcu: fiti putin mai ponderat, nu trebuie sa urmati exemplul lui Gigi.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1. Se pare ca stiu prea putin despre scandalurile de la Dinamo de anul trecut. Cred ca ai dreptate.
    2. Avand in vedere ce a jucat Dinamo in retur, iar Rednic a inceput reconstructia echipei abia de 3 luni, eu cred ca pana in acest moment echipa joaca bine.
    3. Este poate pentru prima data cand conducerea vrea ceva serios, dar sefi deja au declarat ca nu vor vinde, decat la anul, dupa CL, cand valoarea jucatorilor va creste. Nu stiu ce sa cred, sefii cred ca se gandesc totusi mai mult la bani decat la performanta. sau poate la performanta cu investitii minime, dupa care vor vinde jucatorii valorosi.
    Oricum, din grupele CL e greu sa promovezi mai departe cu o echipa cu buget de 5-10 mil dolari. Asta va fi intotdeauna.
    Cand va creste ca performante, orice echipa din Romania va vinde: vezi Steaua si Rapid.

    RăspundețiȘtergere