20 octombrie 2006

Rapid - PSG 0-0, in cupa UEFA

Rapid a reusit poate cel mai bun meci in acest sezon. Meciul a fost dominat de formatia rapidista, care a reusit sa-si creeze totusi putine ocazii de gol. Principalele calitati ale rapidistilor in meciul de ieri: capacitate de lupta, darzenie si dorinta de victorie pana in ultimul minut.
Ce a lipsit Rapidului pentru a castiga meciul?
-forma slaba a atacantilor continua, ei nereusind sa-si creeze ocazii clare si sa marcheze.
-Buga si Zicu au jucat sub posibilitati.
-spre deosebire de anul trecut, jocul lui Badoi si Maldarasanu este in scadere.
-de remarcat faptul ca cel mai periculos in atac ramane Viorel Moldovan, un jucator de 33 de ani si in acelasi timp un exemplu pentru coechipieri.
-PSG au venit oarecum avizati de performantele Rapidului de anul trecut si au reusit un joc bun defensiv; dupa pauza au incercat ceva mai mult in atac, prinzand curaj.
Pe ansamblu un joc in care fiecare echipa s-a temut sa nu piarda si si-a luat masuri de aparare in primul rand. Declaratii dupa meci:
-antrenorul echipei PSG crede ca Rapidul merita victoria, dupa aspectul jocului.
-desi suporterii rapidisti cat si oficialii clubului nu sunt chiar optimisti in privinta sanselor de calificare, jucatorii echipei PSG considera in continuare ca echipa Rapid este favorita la castigarea grupei.

In concluzie:
Rapid a facut totusi cel mai bun joc al lor in acest an si trebuie sa confirme in meciul urmator printr-o victorie in Israel, printr-un joc la fel de bun ca daruire, dar superior in atac, un punct inca nevralgic in jocul echipei. Egalul cu PSG nu este chiar dezamagitor, si nici PSG nu mi s-a parut o echipa de pluton, ei reusind o buna organizare in jocul de aparare, chiar suparaaparare. S-au vazut de cateva ori in atac, si daca fortau un pic mai mult pe contraatac, puteau fi intr-adevar periculosi.
Sa nu uitam ca si Dinamo a inceput cu un egal anul trecut si au avut sanse de calificare pana in ultimul meci. Deci, mult succes in meciul de la Tel Aviv. Si mai putina ineficienta in atac.
FOTO: Pauleta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu